Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volumul tranzactiilor imobiliare inregistrat in T3 2014 este estimat la 377 milioane de Euro

Potrivit ultimului raport JLL, volumul investitiilor inregistrat in primele 3 trimestre ale anului este estimat la 809 milioane de Euro, cea mai ridicata valoare din 2008 pana in prezent, un semn clar ca Romania este din nou in lumina reflectoarelor. Cea mai mare tranzactie a fost achizitia de catre Auchan a 12 proprietati de retail, al caror chirias ancora este in mai multe orase din tara pentru aproximativ 280 de milioane de Euro. In ciuda faptului ca activitatea tranzactionala din prima jumatate a anului 2014 s-a axat in principal pe sectorul de birouri, in T3 sectorul de retail a inceput sa atraga atentia investitorilor reprezentand 85% din intreaga activitate tranzactionala.
 

Pe langa achizitia facuta de Auchan, au avut loc alte 3 mari tranzactii: centrul comercial Aurora Buzau, Jumbo Pitesti, (un box de retail) si achizitia inainte de finalizare a proiectului a Carrefour in Park Lake Plaza, un centru comercial de 68,000 m2 in dezvoltare in Bucuresti. In trimestrul trecut au aparut tot mai multe tot mai multe dovezi ale interesului in crestere pe care investitorii, atat existenti cat si noi, il arata pentru piata imobiliara comerciala din Romania. Acest interes se manifesta in toate cele trei segmente ale pietei imobiliare comerciale, iar volumele investitionale vor continua sa creasca pana la finalul anului. In ceea ce priveste finantarea bancara, dobanzile sunt pe un trend descendent sub influenta evolutiilor similare din celelalte tari din regiune, ceea ce determina bancile sa se uite cu mai mult interes la tara noastra. Totusi diferenta intre nivelul dobanzilor in Romania si in celelalte din Europa Centrala si de Est ramane mare. Yieldurile au coborat usor, dar nu ne asteptam trendul sa continue pana cand dobanzile bancare nu vor scadea semnificativ.
Un singur proiect de retail a fost livrat in T3 2014 in Romania, Vulcan Value Center, un parc de retail de 25.000 de m² in partea de vest a Bucurestiului. Parcul, dezvoltat de NEPI este ancorat de Carrefour, H&M, C&A, Hervis, Deichman si Takko.

Articole similare

Ad