Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CE a aprobat schema de ajutoare de stat pentru transportatorii români

În contextul invaziei Ucrainei de către Rusia, Comisia Europeană a hotărât să sprijine România cu ajutoare în valoare de 60,7 milioane de euro. Ajutorul de stat va fi acordat companiilor de transport marfă sau persoane pentru a susține întreprinderile pe fundalul crizei geopolitice actuale și al sancțiunilor privind creșterea prețurilor la carburanți.

Astfel, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare a României ca parte a Cadrului temporar de criză în legătură cu ajutoarele de stat, adoptat pe 23 martie 2022, în articolul 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

Scopul acestui sprijin va fi sub formă de lichidități companiilor afectate și va asigura circulația neîntreruptă a mărfurilor și a persoanelor pe cale rutieră.

De asemenea, măsura va fi accesibilă tuturor întreprinderilor, indiferent de mărime, active în transportul rutier de marfă și de persoane, care dețin o licență comunitară valabilă și sunt afectate de criza actuală.

Beneficiarii vor putea primi ajutoare sub formă de granturi directe în limita unei anumite valori, până la 31 decembrie 2022.

„Această schemă este o măsură importantă, menită să atenueze impactul economic al războiului purtat de Putin împotriva Ucrainei”,

a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă responsabilă cu politica în domeniul concurenței.

Articole similare

Ad