Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Polonia ar putea acorda mai ușor vize pentru șoferii ucraineni și bieloruși

Încă din primele zile ale războiului din Ucraina, diverse asociații ale transportatorilor din Polonia, printre care și TLP, i-au cerut guvernului să introducă posibilitatea ca șoferii ucraineni și bieloruși care fac transport rutier internațional să depună cereri pentru o altă viză poloneză fără a fi nevoiți să părăsească țara și să meargă în Ucraina sau Belarus. Iar ministrul Infrastructurii din Polonia susține acest demers.

De curând TLP a anunțat că acțiunile sale consecvente încep să dea roade, din moment ce pe site-ul Centrului de Legislație Guvernamentală există un proiect de regulament al ministrului afacerilor externe privind eliberarea vizelor pentru străinii aflați pe teritoriul Poloniei. Discuțiile pe marginea acestui regulament sunt în prezent în faza acordurilor interministeriale și se așteaptă ca el să fie supus în curând consultării publice.

Proiectul prevede posibilitatea ca șoferii ucraineni și bieloruși să depună, la ministrul afacerilor externe din Polonia, cereri pentru o viză națională în scopul desfășurării unei activități, în cazul în care la data depunerii cererii aveau reședința legală pe teritoriul Poloniei și lucrau ca șofer în transport rutier internațional sau în transport rutier internațional necomercial. Iar TLP speră să nu fie nevoie să se mai aștepte alte câteva luni până la finalizarea procesului legislativ.

Articole similare

Ad