Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CE vrea să recunoască documentele șoferilor ucraineni, dar numai dacă sunt refugiați de război

Pe site-ul Comisiei Europene a fost publicat pe 20 iunie un proiect de regulament de instituire a unor măsuri provizorii specifice în legătură cu invazia rusă în Ucraina, regulament referitor la documentele de conducător auto emise de Ucraina în conformitate cu legislația sa. Dar, așa cum punctează asociația poloneză de transport și logistică TLP, acest lucru se va aplica, din păcate, numai persoanelor care au fugit pe teritoriul UE după atacul armatei ruse din 24 februarie asupra Ucrainei.

În aceste condiții, TLP ar vrea ca guvernul Poloniei să solicite o extindere a domeniului de aplicare a actului juridic, astfel încât el să vizeze și (sau mai ales) persoanele care au fost angajate în firme poloneze înainte de 24 februarie, când a izbucnit războiul din Ucraina.

Propunerea Comisiei se referă doar la un grup foarte restrâns de persoane aflate sub protecție temporară, și anume cele mai multe femei, minorii și bărbații de peste 65 de ani. Dar din aceste categorii sunt puține persoane care dețin un permis de conducere care să le permită să conducă vehicule utilizate în transportul rutier de mărfuri sau de călători și, cu atât mai mult, să dețină documente care dovedesc finalizarea formării profesionale în conformitate cu Directiva 2003/59/CE.

Articole similare

Ad