Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nokian Tyres iese și nu prea din Rusia

Compania finlandeză Nokian Tyres a declarat Filiala rusă a Nokian Tyres prezintă o propunere pentru continuarea activității

Filiala rusă a Nokian Tyres a declarat miercuri, 29 iunie, că fabrica sa din Vsevolozhsk, în regiunea Leningrad, ar putea continua să funcționeze, la o zi după ce compania-mamă finlandeză a declarat că va iniția o „ieșire controlată” de pe piața rusă. Directorul general al unității ruse, Andrei Pantyukhov, a declarat că firma locală a înaintat o propunere consiliului de administrație care i-ar permite să continue operațiunile autonome în Rusia. „Consiliul de administrație ar putea, de asemenea, să analizeze și alte soluții potențiale ca parte a unei ieșiri controlate de pe piață”, a spus acesta într-o declarație.

Nokian Tyres a redus deja producția fabricii sale de anvelope din Rusia după invazia Moscovei în Ucraina.

Anunțul de iesire de pe piata ruseasca a urmat unei măsuri similare luate de Michelin, care a declarat că își va preda operațiunile din Rusia către conducerea locală.  Nokian Tyres, care obișnuia să producă 80% din anvelopele pentru autoturisme în Rusia, a declarat că va evalua diferite opțiuni pentru ieșire. „Procesul va fi realizat cu atenția cuvenită angajaților și legislației locale”, a precizat într-un comunicat. Compania a continuat să crească capacitatea fabricilor sale din Finlanda și din Statele Unite pentru a asigura aprovizionarea cu produsele sale și a decis să investească în capacități complet noi în Europa.

La începutul anului, a anunțat că a oprit investițiile în instalația din Rusia și a început să transfere producția unor familii de produse cheie selectate din Rusia către celelalte fabrici ale sale.

Articole similare

Ad