Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Federal-Modul continua investitiile Honeywell de la Ploiesti

Federal-Mogul Holdings Corporation a anuntat pe 5 noiembrie separarea diviziilor ale sale Powertrain si Motorparts in doua companii independente, cotate la bursa, care vor fi, la randul lor, lideri de piata pe segmentele carora li se adreseaza si vor produce atat componente de prim montaj, cat si after-market.
Scindarea a fost urmata si de o serie de achizitii la nivel global, printre care divizia de materiale de frictiune a Honeywell, inclusiv fabrica de la Ploiesti. Constructia acesteia a inceput in noiembrie 2011 si in 2012 au fost aduse primele echipamente pentru presare la cald si apoi s-a finalizat cladirea.
 

Fabrica ocupa o suprafata de circa 70.000 m2, din care 14.000 m2 construiti, si deocamdata aici lucreaza 271 de angajati in trei schimburi, dar pana la finalul anului se intentioneaza sa se ajunga la 340. Capacitatea actuala de productie este 8,4 milioane de placute pe an, cu doua linii de asamblare, carora in 2015 li se va adauga una pentru componente destinate autoturismelor – si astfel se va ajunge la circa 13 milioane de componente pe an – si in 2016 una pentru componente de autovehicule comerciale, cu o capacitate ceva mai mica in numar de unitati, deoarece este vorba de piese mai mari. Cele doua noi linii presupun o investitie de peste 20 de milioane de euro.
Fabrica din Ploiesti detine certificarile ISO 14001, OHSAS 18001 si ISO/TS 16949 si a primit aprobare pentru ajutor de stat.

Articole similare

Ad