Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo FH provoaca una dintre cele mai rapide masini sport din lume, un Koenigsegg One:1

Un Volvo FH de 8 tone impotriva uneia dintre cele mai rapide masini sport din lume, un Koenigsegg One:1. Acesta este scenariul noului film Volvo, denumit „Volvo Trucks vs. Koenigsegg”. Obiectivul este supunerea noii cutii de viteze I-Shift Dual Clutch, bazata pe o tehnica utilizata la masinile sport, la testul extrem.
Noua cutie unica de viteze I-Shift Dual Clutch produsa de Volvo Trucks este testata in noul film „Volvo Trucks vs. Koenigsegg". In clipul video, autocamionul Volvo FH concureaza impotriva unui Koenigsegg One:1 de 1360CP si cu un raport putere/greutate de 1 la 1, ceea ce o transforma in prima "megamasina" din lume.
 

Pentru a egaliza sansele, autocamionul Volvo FH va parcurge o tura de circuit in timp ce Koenigsegg parcurge doua. In ciuda acestui lucru, este greu de prevazut cine va invinge. Obiectivul cursei este de a supune cutia de viteze I-Shift Dual Clutch produsa de Volvo la testul extrem.
„I-Shift Dual Clutch este o cutie automatizata cu dublu ambreiaj, unic pe piata vehiculelor de mare tonaj. Cu toate acestea, o tehnologie similara exista deja la masinile sport. Asadar, aceasta a fost provocarea perfecta," afirma Jeff Bird, Director de teste pentru presa in cadrul Volvo Trucks.
Similaritatile dintre autocamionul Volvo FH cu I-Shift Dual Clutch si masina sport includ si dinamica foarte buna, asigurata de schimbarea insesizabila a vitezelor. Demonstratia are loc pe circuitul de curse Knutstorp din sudul Suediei, cunoscut pentru terenul sau deluros si curbele dificile.
La volanul autocamionului Volvo FH se afla experimentatul Tiff Needell, un pilot cunoscut de curse de automobile. Fara a dezvalui rezultatele, Tiff – care nu a participat niciodata la concursuri cu un autocamion – admite ca a fost impresionat de performantele acestuia.
„ I-Shift Dual Clutch este absolut incredibila. Iar aceasta se vede mai ales in rampe – autocamionul nu ezita, schimbarea de viteze fiind insesizabila. Cand franezi, schimba catre treptele inferioare foarte lin si confortabil. Autocamionul are, cu siguranta, inima unei masini sport", afirma Tiff Needell.
Noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj produsa de Volvo Trucks a fost lansata in Europa in luna iunie a acestui an si este disponibila pe toate pietele in care se comercializeaza autocamionul Volvo FH cu motoare Euro 6 D13 de 460, 500 si 540 CP.

Articole similare

Ad