Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

xTrack WMS ca aplicație web-based

Axes Software a realizat, în cadrul proiectului „Platforma inovatoare de gestionare prin inteligență artificială a proceselor de lucru în fabrici și depozite” (ID 129490), versiunea web-based a aplicației xTrack WMS, prin convertirea arhitecturii desktop inițiale a sistemului. Spre deosebire de aplicațiile de tip desktop, cele web-based nu se instalează și folosesc la minimum resursele computerului. Utilizatorii le accesează printr-un link, de pe calculator sau smartphone, folosind o conexiune la rețeaua locală și la Internet, precum și un browser web, iar paginile web aferente reprezentă interfața cu aceștia.

xTrack WMS este un sistem de management al depozitelor (Warehouse Management System), cu ajutorul căruia companiile își pot gestiona operațiunile zilnice de înregistrare, manipulare și monitorizare a stocurilor de mărfuri pe care le depozitează, din momentul recepției până la expedierea acestora către clienți.

Aplicația automatizează fluxurile de date aferente proceselor de lucru și simplifică activitățile derulate în depozit. Datele sunt colectate cu terminalele mobile, de la recepția mărfurilor până la încărcarea lor în autovehiculele pentru livrare, sunt centralizate și procesate automat și utilizate în timp real pentru optimizarea operațiunilor din depozit, cum ar fi, printre altele, colectarea de la raft (picking), urmărirea stocurilor disponibile (inventar) și stabilirea necesarului de aprovizionare (replenishment).

Urmărirea proceselor și efectuarea diverselor operațiuni se face de către supervizori, de pe calculatoare desktop sau laptop, prin planșe detaliate privind comenzile, stocul, precum și prin diverse rapoarte ce pot fi configurate din sistem.

Implementarea unei soluții xTrack WMS în depozit, indiferent dacă aplicația este de tip desktop-based sau web‑based, prezintă numeroase beneficii, deoarece permite:

  • accesul la informații în timp real despre stocuri și spațiul de depozitare;
  • reducerea numărului de erori la recepție, picking și inventar;
  • utilizarea eficientă a resurselor umane și materiale disponibile;
  • satisfacerea cerințelor clienților prin eliminarea erorilor de procesare a comenzilor și a retururilor;
  • accelerarea ritmului activităților de recepție, plasare la raft (put away), picking, inventariere etc.;
  • menținerea unei evidențe clare a activităților desfășurate;
  • asigurarea trasabilității produselor primite, stocate și livrate.

La acestea se adaugă și beneficiile asociate aplicațiilor de tip web-based, care simplifică suplimentar modul de „exploatare” a soluției software: noua versiune xTrack WMS nu presupune instalare pe computer, utilizatorul logându-se pur și simplu la aplicație prin intermediul unui browser web. Iar resursele necesare rulării aplicației pe un computer sau pe orice alt dispozitiv mobil sunt reduse, utilizându-se mai mult cele ale serverului cu care comunică xTrack WMS.

Versiunea web-based a aplicației permite folosirea sa pe orice dispozitiv, preferat sau aflat la dispoziția utilizatorilor, de la computere cu sisteme de operare Windows sau Mac până la diverse dispozitive mobile cu sistem de operare Android.

În plus, nu presupune mentenanță. Actualizările (update-urile) sunt făcute direct pe server și sunt transmise utilizatorilor. În acest mod, atunci când accesează aplicația online, toți membrii unei echipe folosesc automat aceeași versiune actualizată, iar problemele legate de compatibilitate dispar. Eliminarea aproape totală a mentenanței reprezintă unul dintre avantajele acestei versiuni în raport cu versiunea clasică desktop, unde, în situația unui upgrade, aplicația trebuie actualizată separat, pe fiecare computer pe care a fost instalată.

De asemenea, pe lângă faptul că versiunea web-based a aplicației xTrack WMS oferă posibilitatea de a avea acces la informații actualizate, rapid, de pe orice tip de dispozitiv și de oriunde, atât timp cât există o conexiune la Internet, soluția software mai are și o interfață prietenoasă și este ușor de utilizat. Orice angajat (inclusiv cei nou angajați) o poate folosi după o perioadă foarte scurtă de învățare, deoarece nu este necesară o instruire specială a personalului.

Aplicațiile WMS de tip web-based sunt utilizate din ce în ce mai des de companiile care desfășoară activități logistice în depozite, deoarece s-au dovedit a fi soluții reale de eficientizare a operațiunilor specifice, de reducere a costurilor și de mărire a productivității angajaților.

Găsiți mai multe detalii legate de versiunea web‑based a aplicației xTrack WMS la:

https://axessoftware.com/ro/xtrack-wms-aplicatie-web-based/

* Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Articole similare