Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul Spaniei a clarificat tratamentul contabil al bonusului pentru motorină

Atât Decretul de lege privind măsurile anti-criză aprobate de Guvernul spaniol în martie, cât și cel aprobat la sfârșitul lui iunie includ ca măsură principală bonusul de 20 de eurocenți/l pentru combustibil, care se aplică atât consumatorilor profesioniști, cât și celor privați.

Bonusul se prelungește cel puțin până la 31 decembrie și, deși a fost destinat să compenseze sectoarele economice cele mai afectate de creșterea necontrolată a prețurilor combustibililor, în practică s-a convenit să fie aplicat și persoanelor fizice.

Pentru a clarifica posibilele confuzii cu privire la tratamentul contabil, Institutul de Contabilitate și Audit al Conturilor din cadrul Ministerului Economiei a emis o rezoluție interpretativă cu privire la posibilele opțiuni de realizare a acesteia.

Conform acestor clarificări, benzinăriile trebuie să contabilizeze reducerea ca un credit la Trezorerie, iar consumatorii finali au două opțiuni de contabilizare: ca subvenție de exploatare sau ca o reducere a costului de furnizare.

Având în vedere faptul că această măsură este în vigoare de la 1 aprilie, contabilitatea și impozitarea ulterioară trebuie să se facă în iulie, corespunzător perioadei fiscale a celui de-al doilea trimestru al anului.

Articole similare

Ad