Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schimbare și noi începuturi cu IAA Transportation

IAA Transportation 2022 se află în blocurile de start. Noul concept la nivelul întregii industrii va face din acest eveniment principala platformă internațională pentru toate aspectele legate de transport și logistică. O primă impresie a ceea ce pot aștepta vizitatorii la centrul expozițional de la Hanovra între 20 și 25 septembrie a fost oferită de atelierul internațional de presă al IAA, care a avut loc la Frankfurt/Main la începutul săptămânii și la care am participat și noi.

Pe lângă prezentarea publică a conceptului întinerit al evenimentului, directori executivi și manageri de top de la companii consacrate din domeniul logisticii și al transporturilor și de la nou-veniți interesanți – Daimler Truck, FAUN, IVECO Magirus, Krone, MAN, Neste, Quantron, RYTLE și Schmitz Cargobull – au profitat de ocazia de a-și împărtăși viziunile și ambițiile pentru viitorul transportului de persoane și de mărfuri în cadrul contribuțiilor la fața locului și de a anticipa subiectele cheie și punctele de atracție ale viitoarei IAA Transportation. Ulterior, factorii de decizie au răspuns la numeroase întrebări din partea celor peste 100 de jurnaliști internaționali care s-au deplasat la eveniment. Reprezentanții presei au avut, de asemenea, posibilitatea de a obține primele impresii practice la fața locului în cadrul experienței IAA, pentru care producătorii Daimler Truck și FAUN au prezentat câteva dintre noile lor dezvoltări promițătoare sub forma camionului eActros, a autobuzului urban eCitaro și a vehiculului municipal alimentat cu hidrogen Bluepower, în anticiparea IAA Transportation.

Noul concept al IAA Transportation, de a reprezenta pentru prima dată industria transporturilor și a logisticii în întregul său spectru, se reflectă și în motto-ul din acest an „Oameni și mărfuri în mișcare”.  Fie că este vorba de transportul de marfă, de schimbările tehnologice, de infrastructura de taxare, de transportul last-mile sau de calea către neutralitatea climatică – nu în ultimul rând, declarațiile făcute în timpul atelierului de presă au arătat clar: niciodată până acum IAA Transportation nu a fost atât de divers din punct de vedere al conținutului ca în acest an. Niciodată până acum nu a fost mai clar vizibil faptul că întreprinderile doresc să contribuie activ cu ideile lor la rezolvarea provocărilor complexe ale anilor următori. Directorul general al VDA, Jürgen Mindel, a comentat: „Mesajul transmis de acest atelier de presă este pe cât de clar, pe atât de plăcut: noul nostru concept de eveniment se bucură de un interes deosebit și în rândul colegilor noștri din presa internațională. Acesta este un semnal bun pentru întreaga industrie de transport și logistică. La urma urmei, în calitate de platformă intersectorială, IAA Transportation este un semn al renunțării la abordarea individuală și la regândirea asociată care are loc în prezent în rândul tuturor actorilor din industrie. Tocmai de această schimbare de mentalitate avem nevoie pentru ca transportul și logistica să fie sigure, adaptate și, mai presus de toate, durabile în viitor. Noi, în calitate de organizatori ai IAA, ne vom face partea noastră.”

Articole similare

Ad