Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pregatirile pentru distributia autorizatiilor sunt in toi

Operatorii de transport international se pregatesc, ca la fiecare final de an, de distributia autorizatiilor CEMT pentru 2015. Sunt disponibile 1.752 de autorizatii, din care 192 vor fi alocate pentru „Euro IV sigur“, iar 1.560 pentru „Euro V sigur“. Camioanele care indeplinesc standardul de poluare EEV sau Euro VI intra in ultima categorie, fara nicio diferentiere. Dintre cele cinci destinatii restrictionate – Austria, Grecia, Italia, Ungaria si Federatia Rusa – ultima va fi cea mai problematica, din cauza limitarii la 16 a numarului autorizatiilor CEMT „de baza” valabile pe teritoriul acestui stat in 2015. Prin urmare, vor fi distribuite in total 160 de CEMT-uri, toate pentru Euro V sigur.
 

Pentru a preveni situatia dificila de la inceputul acestui an, cand transportatorii au pierdut contracte importante din lipsa de autorizatii valabile pentru 2014, calendarul CEMT a fost astfel conceput incat distributia sa inceapa din 12 decembrie a.c. Astfel, potrivit calendarului, in cursul lunii noiembrie trebuiau parcurse etapele de inregistrare si verificare, in vederea atribuirii autorizatiilor, alocarea efectiva fiind programata pentru 5 decembrie a.c. Lista finala a operatorilor de transport admisi si respectiv a numarului de autorizatii CEMT alocate, inclusiv restrictiile acordate, va fi afisata in 8 decembrie 2014 pe site-urile www.mt.ro, www.arr.ro si www.autorizatiiauto.ro.
Distribuirea autorizatiilor catre transportatori va fi facuta de catre Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR), incepand cu 12 decembrie a.c., dupa analizarea eventualelor contestatii. Este important insa ca in cadrul aplicatiei AADR-SIAE, operatori sa completeze, dupa autentificare, formularul electronic pentru personalizarea autorizatiilor CEMT.
CEMT-urile se utilizeaza pentru derularea a mai mult de trei curse consecutive, cu incarcatura, intre statele membre CEMT, fara intoarcerea, in intervalul respectiv, pe teritoriul statului de inmatriculare.

Articole similare

Ad