Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cântărire dinamică a camioanelor pe cele mai circulate rute comerciale din România

Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) va beneficia de sisteme de cântărire dinamice (în mişcare) pe cele mai tranzitate rute comerciale din ţară, pe care s-au şi identificat în ultimii ani cele mai multe vehicule cu depăşiri de sarcini, a anunţat Dragoş Moşoianu, reprezentantul ISCTR, în cadrul conferinţei Tranzit din 7 iulie, de la Bucureşti.

În acest sens, două cântare dinamice vor fi instalate pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, mai exact pe Cernavodă-Constanţa (pe ambele sensuri de circulaţie, la km 162 şi 181), un cântar se va afla pe Sibiu-Orăştie şi un altul pe Arad-Nădlac. La Medgidia este centrul pentru prelucrarea datelor.

Sistemele de cântărire sunt administate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Utilitatea acestora este foarte mare, întrucât se elimină oprirea inutilă a vehiculelor în trafic pentru cântărire, dar şi eventualele abuzuri invocate de multe ori de transportatori, recântăriri etc.

Foarte impotant, ISCTR a semnat şi un protocol cu Administraţia Porturilor Maritime pentru instalarea de cântare (VIM) pe sensurile de intrare şi ieşire din toate porturile de interes pentru transporul greu.

Astfel, nu vor mai fi necesare organizarea de filtre de cântărire în proximitatea porturilor, a precizat Dragoş Moşoianu. Sunt vizate, cu precădere, transporturile de cereale, de cherestea şi de containere (cele 40, 45 de picioare sau cele cu 2 containere de 20 de picioare).

Articole similare

Ad