Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MB Vans rămâne la nivelul vânzărilor de anul trecut: cca 100.000 de unități

Grupul Mercedes-Benz a înregistrat o creștere de 61% a vânzărilor în segmentul autoutilitarelor electrice, cu aproximativ 3.900 de modele livrate către utilizatori. Numărul de autoutilitare compacte electrice eSprinter și eVito s-a dublat (97%), ajungând la aproximativ 3.100 de unități vândute. Cu toate acestea, în segmentul MPV-urilor medii de uz privat, vânzările de EQV au scăzut cu 4% din aprilie până în iunie.

În ciuda fluctuațiilor aprovizionării cu semiconductori, vânzările s-au menținut la nivelul anului precedent și în trimestrul al doilea al anului 2022, cu 100.000 de unități vândute în total la nivel mondial (-2%). Din aprilie până în iunie, 83.900 de autovehicule comerciale din gamele (e)Sprinter, (e)Vito, (e)Vito Tourer și Citan au fost livrate către utilizatori. În SUA, vânzările Sprinter și Metris (Vito) aproape s-au dublat, cu aproximativ 19.700 unități vândute (+ 96%), marcând vânzări trimestriale record.

În sectorul privat, marcând o creștere de 10%, Mercedes-Benz Vans a vândut 16.000 de unități. În plus față de Clasa V și EQV, noua Clasă T a înregistrat vânzări impresionante în al doilea trimestru din 2022, cu peste 300 de unități distribuite clienților. Creșterea accelerată a cererii de autorulote continuă să aibă un impact pozitiv asupra vânzărilor Marco Polo și a derivatelor sale.

Mai multe detalii despre gama de produse și regiunile disponibile pot fi găsite în graficul atașat.

Articole similare

Ad