Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental trage un semnal de alarmă cu privire necesitatea importului de lucrători străini în Germania

Grupul Continental solicită dezvoltarea unei strategii coerente privind imigrarea controlată a lucrătorilor străini în Germania, ca soluţie în faţa crizei de pe piaţa muncii din această ţară. „Impactul schimbărilor demografice, al decarbonizării și al digitalizării este uriaș și poate fi anticipat doar aproximativ”, a declarat dr. Ariane Reinhart, membru al Comitetului Executiv pentru Relații Umane și Sustenabilitate la Continental. „Deja devine evident în multe industrii că economia nu este în măsură să furnizeze suficienţi lucrători calificați. Dezechilibrul de pe piața muncii nu pune în pericol doar nivelul general de trai din Germania. Sistemele noastre sociale amenință să se prăbușească!”.

Numai în acest an, Continental a anunţat că are nevoie de aproximativ 2.500 de muncitori calificați în Germania. Personalul calificat lipsește în special în domeniile software, IT și logistică.

Simpla mobilizare a resurselor de personal existente și creșterea formării și calificării ulterioare a angajaților nu vor fi suficiente pentru a acoperi nevoile de muncitori calificați. „Nu există nicio alternativă: Germania are nevoie urgentă de un import controlat de lucrători. Factorul decisiv aici este că imigranții trebuie să devină disponibili pe piața internă a muncii mai repede decât în trecut și cu puțină birocrație”, cere Reinhart.

Continental și-a înființat în 2019 propriul institut de formare profesională – Institutul Continental pentru Tehnologie și Transformare (CITT). Până la sfârșitul anului trecut, peste 3.500 de participanți au obținut calificări pentru alte activități aici, iar alte 5.000 de persoane vor absolvi în 2022.

Articole similare

Ad