Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nou sistem de plata la trecerea prin tunelul Dartford si pe Podul Reginei

Incepand cu 30 noiembrie 2014, nu va mai fi posibila plata direct la bariere atunci cand se utilizeaza Tunelul Dartford si Podul Reginei din Marea Britanie. Noul serviciu de plata se numeste Dart Charge si presupune plata automata prin incarcarea unui cont online.
Utilizatorii vor trebui sa creeze pe site-ul Gov.uk un cont cu detaliile companiei si sa inregistreze vehiculele ce utilizeaza Trecerea Dartford.
 

Odata creat contul companiei, acesta trebuie incarcat cu card bancar cu minim 10 £. Pe parcurs ce vehiculele efectueaza treceri prin Tunelul Dartford si pe Podul Reginei, numarul de inmatriculare al acestora va fi scanat si retinuta suma de plata direct din contul online.
Trecerea Dartford uneste localitatile Dartford si Thurrock, facand trecerea peste raul Thames din Londra.
Toate vehiculele, exceptand motocicletele trebuie sa plateasca taxa de traversare in timpul zilei. Pe timpul noptii traversarea este gratuita.
Daca taxa nu a fost achitata pana cel tarziu la miezul noptii in ziua in care vehiculul a facut trecerea prin Dartford, se risca o amenda de 70 lire ce trebuie achitata in termen de 28 de zile. Daca plata amenzii se face in termen de 14 zile, valoarea acesteia se reduce la 35 lire.
Pentru mai multe detalii despre sistemul electronic de plata a taxelor de drum din Europa accesati http://tsg-euroshell.ro/cardul-euroshell/taxe-de-drum-in-europa/.

 

Clasa vehicul Tip de vehicul O singura trecere Standard sau cont inregistrat
B Automobile (inclusiv remorcile), rulote, camionete si autobuze cu mai mult de 9 locuri £2.50 £1.67
C Vehicule transport marfa, 2 axe (inclusiv camionete) £3.00 £2.63
D Vehicule transport marfa, mai multe axe £6.00 £5.19


 

Articole similare

Ad