Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Europa de est piata a ramas la acelasi nivel

CLEAR International, o companie de consultanta activa pe piata automotive si de transport a realizat un nou raport vizand cererea pentru semiremorci in Europa de est. Aici se arata ca instabilitatea din Ucraina si Siria are in mod clar impact semnificativ asupra previziunilor privind cererea de remorci si un numar de 7.000 de unitati a fost scos din estimarile initiale pentru 2014-2015. Si in martie previziunile au fost revizuite, ca urmare a anexarii Crimeei.
Zonele unde estimarile au fost revizuite sunt Rusia, Ucraina, Estonia, Letonia si Turcia.
 

Pe de alta parte, se estimeaza ca in 2014 cateva tari central europene au avut crestere cu doua cifre pe piata de remorci, este vorba de Ungaria, Cehia, Slovenia si Croatia. Per total, insa, acesta este al patrulea an cand piata est-europeana a stagnat.
Se presupune ca aceasta situatia va forta cresterea cererii de remorci, care va creste in 2015 si 2016. In ce priveste factorul politico-militare, este mai probabil ca situatia sa se inrautateasca decat contrariul.
Vestea buna este ca in Europa de est comertul, in special exportul, a atins un maxim istoric la sfarsitul lui 2013 si a crescut, in continuare, si in 2014.
Previziunile pentru GDP si investitii sunt pozitive de cativa ani, iar rezultatele se vor vedea in comert si cererea de transport de marfa, cu exceptia unor tari ca Rusia, Ucraina, Belarus si Turcia.
Activitatea de transport in Europa de Est este diferita de modul cum se face transportul in vestul Europei in sensul ca mare parte a cererii este reprezentanta de comenzi pentru transportul international, spre deosebire de vest unde transportul de marfa este local. Astfel, in Europa de est mare parte a transporturilor sunt facute cu semiremorci, in consecinta, in unele tari estice, cererea de semiremorci noi va creste semnificativ. In raport se arata ca piata ar putea creste chiar si in Rusia si Ucraina, in intervalul 2015-2016, daca problemele lor s-ar rezolva in urmatoarele luni, iar la finalul lui 2016 cererea de semiremorci in regiune ar fi din nou la nivelul de dinainte de 2008.

Articole similare

Ad