Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Atenție la furtul de identitate din porturile olandeze prin intermediul EAN!

Poliția Porturilor Maritime din Olanda, citată de asociația de transport și logistică TLN, avertizează în legătură cu faptul că infractorii folosesc din ce în ce mai mult frauda de identitate pentru a obține informații despre containere.

Potrivit poliției, frauda funcționează în felul următor: în cele mai multe cazuri, escrocul se apropie de un transportator de bună credință care se prezintă printr-o reclamă online și pretinde că este o companie de transport care oferă de lucru în portul Rotterdam. Și astfel obține numărul EAN și alte date ale companiei de transport și imediat după asta întrerupe orice contact cu ea.

Cu aceste coduri EAN extrase, infractorii pot pretinde că sunt o companie de bună credință și pot obține date interesante despre un anumit transport prin intermediul unei alte platforme digitale. „Suspiciunea noastră este că aceste informații sunt folosite pentru a scoate containere cu cocaină din port“, spune un expert de la Poliția Portului Maritim.

Poliția nu explică exact cum sunt folosite abuziv codurile EAN pentru contrabanda cu droguri din port, afirmând că nu vrea să le dea și mai multe idei infractorilor, dar se pare că în ultimele șase luni tot mai mulți operatori de transport de bună credință au devenit victime ale acestei forme de fraudă de identitate.

Prin urmare, poliția face apel la transportatori să fie extrem de precauți în ceea ce privește schimbul de informații cu alte părți. „Nu dați niciodată date cuiva fără să știți cu cine aveți de-a face de fapt. În acest tip de fraudă, infractorii lucrează aproape întotdeauna sub un nume fals și utilizează abuziv logo-urile și adresele de e-mail ale companiilor existente pentru a părea cât mai de încredere posibil.“ În cazul în care există fraudă de identitate, companiile pot contacta poliția prin numărul de telefon 0900-8844, iar raportarea anonimă poate fi făcută și prin meld Misdaad Anoniem (0800-7000) sau într-un mediu securizat prin intermediul site-ului Meld Misdaad Anoniem.

Articole similare

Ad