Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franța acordă o primă de transport pentru lucrătorii care parcurg distanțe mari de la domiciliu la locul de muncă. Șoferii de camioane pot și ei beneficia de acest ajutor.

Mulți șoferi de camioane trebuie să parcurgă distanțe lungi pentru a-și ridica camioanele dimineața (sau seara, dacă fac naveta de noapte). Vestea bună este că cei mai modești dintre ei, care își folosesc zilnic vehiculul personal pentru a ajunge la serviciu, vor putea beneficia de un ajutor unic (între 100 și 200 de euro, în funcție de venitul pe familie, la care se adaugă bonusuri de 50-100 de euro pentru cei care locuiesc la mai mult de 30 km de locul de muncă). Aceasta înseamnă un maxim de 300 de euro/persoană/lună.

Această „primă de transport”, sau mai bine zis „indemnizație de combustibil pentru lucrători”, va fi plătită din octombrie, dacă dezbaterile parlamentare vor confirma această decizie. Mai multe informații se pot găsi pe site-ul web al Direcției Generale a Finanțelor Publice din Franța.

Dacă cererea online îndeplinește criteriile, bonusul va fi plătit direct în contul bancar al fiecărei persoane în câteva zile.

Trebuie menționat că reducerea de 18 cenți pe litru la pompă a fost prelungită până la sfârșitul lunii septembrie, dar va scădea până în noiembrie (12 cenți în octombrie, apoi 6 cenți în noiembrie), pentru a dispărea complet pe 1 decembrie.

Articole similare

Ad