Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Doar 175 de cereri de restituire de accize depuse pana in prezent, din peste 20.000 estimate

Dupa noua luni de la introducerea supra-accizei la motorina, calculata la un curs valutar exagerat si ireal, bilantul este trist atat pentru transportatori, cat si pentru producatorii de carburant. Primii au primit o lovitura puternica in costurile de operare, care nu putut fi transpuse integral in pretul/km practicat, iar ultimii s-au confruntat cu scaderea consistenta a volumelor comercializate dupa 1 aprilie 2014, intrucat toti cei care au avut posibilitatea sa alimenteze cu carburant de la extern au schimbat macazul.
 

Cum si la capitolul legislatie suntem, ca de obicei, deficitari, carausii au fost practic descurajati sa solicite restituirea celor 4 centi/l din supra-acciza, iar acum guvernantii incearca sa ii convinga de aceasta oportunitate. Din pacate, din datele furnizate de Autoritatea Rutiera Romana, pana la data de 28 noiembrie 2014 fusesera depuse pentru inscrierea in Registrul operatorilor si al vehiculelor eligibile pentru recuperarea de accize doar 456 de cereri, din care 344 primisera decizii de inregistrare. Tot pana la aceeasi data fusesera depuse 175 de cereri de restituire de accize, in conditiile in care initial se estimase ca vor solicita returnarea celor 4 centi/l nu mai putin de 20.000 de agenti economici.
In acelasi timp, ARR a inceput sa emita decizii de restituire, acestea fiind transmise atat transportatorilor, cat si Ministerului Finantelor Publice, care este ordonatorul principal de credite.

Articole similare

Ad