Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amenzi în Germania și Austria pentru neintroducerea manuală a unor date în tahograf

Așa cum informează asociația olandeză de transport și logistică TLN, care știe asta de la membrii săi, în Germania și Austria se dau amenzi pentru lipsa introducerii manuale în tahograf a anumitor date, și se aplică și puncte de penalizare ERRU, deoarece se consideră că este o infracțiune foarte gravă (VSI). În Olanda, de exemplu, conform politicii ERRU, penalizarea este de trei puncte.

Șoferii au acum la dispoziție un minut după plasarea cardului șoferului pentru a începe să parcurgă întrebările despre adăugirile manuale. Dacă această operație nu este efectuată corect, adăugarea manuală la cardul șoferului lipsește, ceea ce poate duce la probleme cu ocazia controalelor în trafic.

În aceste condiții, TLN le-a cerut producătorilor din grupul de experți al Smart Tacho 2 să elimine acest timp de un minut, astfel încât șoferul să răspundă la întrebare înainte de a conduce. Cu TLN Tachoweb, erorile de mai sus pot fi urmărite rapid și ușor, ceea ce le permite șoferilor să fie informați la timp, astfel încât multe greșeli să dispară. Iar instrucțiuni privind adăugirile manuale și codurile de țară puteți găsi în imaginile alăturate.

Aici aveți un exemplu de tahograf corect operat cu adăugiri manuale (linie albastră închisă) și coduri de țară introduse bine.

Iar aici aveți un exemplu în care șoferul a uitat să facă adăugiri manuale de trei ori, în care nu apar perioadele de odihnă, linia albastru închis și codurile de țară de la începutul perioadei de lucru.

Articole similare

Ad