Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schimbări majore în proprietatea lui Waberer

Gigantul internațional de transport Waberer’s trece printr-o fază de schimbare a structurii sale corporative, cel mai important eveniment fiind transferul de proprietate al companiei MHB Optimum Zrt – care deține 20,99% din acțiunile Waberer – de la Ferenc Mike la fondul BDPST Equity, care a devenit astfel, indirect, partener al Waberer.

Proprietarul BDPST Equity este István Tiborcz, un nume foarte cunoscut în Ungaria din două motive: este unul dintre cei mai bogați oameni din țară și este soțul lui Rahel Orban, fiica premierului ungar, Viktor Orban.

În ultimele săptămâni, a apărut și o încercare de preluare a acțiunilor Waberer’s de către cei 4 acționari principali ai companiei, care au publicat o ofertă de preluare pe site-ul lor. Pe lângă MHB Optimum (care și-ar putea mări apoi participația), pe lista cumpărătorilor se află Travelin, High Yield (a fondatorului György Wáberer) și Geraldton. Oferta se adresează unui public de acționari instituționali și privați care dețin 28% din acțiunile Waberer’s.

Între timp, conducerea companiei intră în domeniul logisticii comerțului electronic printr-un joint-venture cu compania poștală de stat maghiară Magyar Posta, unde Waberer’s deține o participație majoritară. Noua companie dorește să ofere o gamă completă de servicii, de la depozitare până la transportul până la destinația finală.

Articole similare

Ad