Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kaufland restrânge amprenta de carbon cu peste 3.500 de tone de lăzi pliabile EPS

Kaufland România, una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, și-a diminuat amprenta de carbon cu peste 3.500 de tone prin folosirea lăzilor pliabile reutilizabile sustenabile EPS în 2021. În locul ambalajelor de unică folosință din carton compania a introdus utilizarea acestora pentru a transporta legume și fructe.

Societatea a primit certificatul de sustenabilitate pentru al doilea an succesiv, calculat de Euro Pool System, principalul furnizor de logistică în domeniul ambalajelor reutilizabile pentru produse proaspete din Europa, datorită rezultatelor înregistrate. În perioada anului 2021, Kaufland România a înregistrat un calcul de peste 10 milioane de rotații ale lăzilor EPS, corespunzător certificatului.

Instrumentul de calcul a fost conceput de Fundația Stiftung Initiative Mehrweg (SIM), care în prealabil este admis de institutul Fraunhofer IBP din Stuttgart. Fundația din Germania a fost înființată în 1996 pentru a crește gradul de conștientizare a reducerii deșeurilor în industria retailului.

Kaufland își dorește să integreze sustenabilitatea în toate acțiunile sale pe piața locală, având ca obiectiv investiții în mijloace cu scopul de a ajuta clienții și partenerii săi în limitarea impactului asupra mediului.

În prezent, compania își propune să susțină și să contribuie în cele 17 Obiective de Dezvoltarea Durabilă, lansate de Organizația Națiunilor Unite (ONU), printre care Viața terestră, Acțiune climatică, Consumul și Producția Responsabile.

Articole similare

Ad