Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

robobrain.NEUROS, „Robotul anului” 2022

Premiul IFOY AWARD 2022 la categoria „Robot” este acordat companiei robominds cu sistemul de operare a roboților neuronali „robobrain.NEUROS”. Juriul internațional a ales sistemul de operare pentru roboți neuronali ca fiind cea mai bună noutate în acest segment.

O platformă, multe aplicații, independent de componente – așa a venit robominds la IFOY Test Camp la Dortmund. Optimizat pentru PC-ul industrial robobrain și ca platformă pentru toți roboții, dispozitivele de prindere și alte cinematice, NEUROS (Neural Robotic Operating System) creează un mediu de automatizare centrat pe utilizator și ușor de utilizat – pentru scenarii din orice industrie și dimensiune a companiei. Pe sistemul de operare industrializat, fiecare funcție a componentelor robotice devine o abilitate. Principiul modular se aplică atât la software, cât și la hardware.

O abilitate, de exemplu, este pregătirea comenzilor. În configurația de testare pot fi prezentate mai multe aplicații: paletizarea, recunoașterea cutiilor etc., robobrains definindu-se mai degraba ca un furnizor de servicii decat ca un integrator de sisteme. Așadar, accentul nu se pune pe dispozitivul de prindere în sine, ci întotdeauna pe aplicație.

Competențele, la rândul lor, sunt ușor de obținut: prin intermediul magazinului de competențe robominds Skill Store, adaptabil individual sau de dezvoltat de către operator datorită kitului de dezvoltare software (SDK) robominds Skill. Există abilități de viziune (cum ar fi prelevarea de articole sau prelevarea de containere), abilități de control pentru programarea simplă a roboților sau gestionarea flotei de mai multe celule de roboți, sau abilități de conducere pentru diverși roboți, dispozitive de prindere, camere etc.

În vremuri în care ciclurile de viață ale produselor sunt mai scurte și în care cantitățile de producție ajung până la mărimea lotului 1, procesele flexibile impun cerințe tot mai noi în ceea ce privește producția și fluxul de materiale pentru toate companiile. De aceea, procesele sunt mereu în prim-plan – procesul este de fapt nucleul producției moderne. Și aici intră în joc robobrain.NEUROS: Cunoștințele valoroase despre procese devin mai ușor accesibile prin intermediul sistemului de operare al robotului.

În același timp, securitatea datelor, integritatea datelor și inteligența artificială de încredere sunt menținute prin aderarea la standardele europene, ceea ce este esențial în lumea digitală și mai ales în mediul de producție. Transformarea către procese adaptive afectează cam toate procesele din producția unui flux de materiale sau de bunuri. În special în domeniul roboticii, se exploatează potențialul aplicațiilor flexibile, care devin astfel din ce în ce mai diversificate și își croiesc drum în diferite medii și aplicații.

În special noile domenii ale roboticii, de exemplu logistica sau medicina, înregistrează cea mai rapidă creștere – și la fel și potențialul de piață pentru NEUROS. robobrain.NEUROS este deja utilizat de corporații din diferite industrii, în special în industria auto, în industria farmaceutică și de diagnosticare, precum și în intralogistică. Sistemul de operare robobrain.NEUROS pentru roboți neuronali poate servi drept platformă pentru următoarea generație de automatizare în domeniul logisticii. Acesta poate fi utilizat pentru a (crea) un mediu de automatizare ușor de utilizat, economic și care poate economisi resurse.

Articole similare

Ad