Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

SSI SCHÄFER: soluția integrată de depozitare a anului pentru IKEA Project Flat Pack Picking

Premiul IFOY AWARD 2022 la categoria „Soluție integrată de depozit” îi revine firmei SSI SCHÄFER pentru “IKEA Project Flat Pack Picking”, care a fost implementat pentru cel mai mare centru de distribuție a comenzilor clienților germani ai magazinului suedez de mobilă.

IKEA operează cel mai mare centru de distribuție a comenzilor de la clienți din Germania în Dortmund. Împreună cu partenerul său de lungă durată SSI SCHÄFER, Ikea a reușit să își scutească angajații de munca fizică grea. Articolele grele și de mari dimensiuni sunt paletizate într-un mod optimizat din punct de vedere al volumului cu ajutorul noului modul de preluare de la SSI SCHÄFER, iar angajații sunt eliberați de munca neergonomică. În același timp, sunt generate automat modele optime de ambalare pentru paleții de comandă.

Introducerea acestui concept de picking durabil și inovator de la SSI SCHÄFER în cel mai mare centru de distribuție IKEA din Germania ́a fost precedată de un studiu de concept care a început în 2017. Prin intermediul unei instalații de testare și al unei simulări ulterioare, Ikea a supus la încercare sistemul de picking cu pachete plate de la SSI SCHÄFER ́, implementat pentru prima dată la sediul din Dortmund, și a constatat că este bun. Punerea în funcțiune a început în aprilie 2021. Atât gama eterogenă de articole, cât și proporția mare de articole grele și voluminoase au reprezentat o provocare deosebită aici. S-a dovedit că, din cele aproximativ 12.000 de unități de stocare (SKU) aflate în centrul de distribuție (DC), aproximativ 10%, adică 1.200, pot fi gestionate în mod complet automat. Acestea sunt, de obicei, așa-numitele „articole cu mișcare rapidă”.

Scopul celor patru roboți-portal utilizați, care sunt susținuți de doi roboți portal de mici dimensiuni în afara zonei de colectare propriu-zise, a fost de a scuti angajații de sarcini grele prin intermediul unei operațiuni automate de colectare prin intermediul portalului. Unul dintre cei patru roboți de tip gantry, cu cele 16 ventuze care prind bunurile ambalate de sus și cu camerele de luat vederi din cele 4 colțuri, are o performanță teoretică (tehnică) de ppicking de 70 până la 80 de operatiuni pe oră. Acest lucru face ca cei patru roboți să fie cea mai rapidă verigă din întregul sistem. Împreună, cei patru roboți de tip gantry pot gestiona un maxim de 312 operatiuni de picking; în mod real, aceștia gestionează în prezent un număr bun de 200 de operatiuni pe oră. Straturile intermediare de pe pachetele individuale care stau în calea procesului rapid de ridicare și transport al pachetelor sunt detectate și îndepărtate în mod fiabil.

Soluția de preluare a comenzilor la cheie și scalabilă constă în principiu din trei zone: partea stângă a sistemului pentru furnizarea dinamică a pachetelor de mobilier cu mișcare mai lentă, zona de preluare efectivă din mijloc, unde cei patru roboți portal “ro-ber” își fac treaba și la care niciun om nu are acces, din păcate nici măcar în scopuri de testare, și partea dreaptă a sistemului pentru furnizarea statică a articolelor cu mișcare rapidă. Roboții de tip „gantry” sunt echipați cu dispozitive de prindere multifuncționale care se adaptează automat la dimensiunile articolelor care urmează să fie preluate și la tipul de ambalaj prin intermediul unor ventuze reglabile cu servomotor. Ambalajele cu mărfuri cu o lungime de până la 2,5 m și o greutate de peste 60 kg sunt preluate în siguranță de pe paletul sursă și transferate pe paletul de comandă. Generatorul de modele de ambalaj al SSI SCHÄFER asigură că articolele solicitate sunt aranjate în mod optim pe paletul de comandă și pot fi preluate pentru comanda clientului.

Conform propriilor informații furnizate de IKEA, noul sistem permite companiei să gestioneze cu aproximativ 3.000 de comenzi ale clienților pe săptămână mai mult decât înainte. Cu toate acestea, soluția sofisticată de preluare a ambalajelor plate de la SSI SCHÄFER poate fi adaptată, de asemenea, la o gamă largă de SKU-uri diferite în afara industriei mobilei și, prin urmare, este foarte interesantă și pentru alte industrii.

Articole similare

Ad