Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Belgia: Reducerea accizei pentru motorină, prelungită până la 31 decembrie

Reducerea temporară a accizelor a fost introdusă pentru motorină și benzină la 16 martie 2022, într-un moment în care prețurile carburanților la pompă erau în creștere vertiginoasă. Atunci s-a decis ca măsura să expire la 30 septembrie 2022. “Având în vedere persistența prețurilor ridicate și pentru a proteja puterea de cumpărare a populației”, după cum a precizat guvernul federal belgian, măsura va fi prelungită până la 31 decembrie 2022. Prin urmare, nivelul accizelor pentru motorină nu vor reveni la nivelul de la 1 ianuarie 2022 decât la 1 ianuarie 2023.

Asociația transportatorilor Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) nu este deloc mulțumită de această decizie. “Este o adevărată palmă pentru sectorul transporturilor. Transport en Logistiek Vlaanderen făcea presiuni de luni de zile pentru reintroducerea posibilității rambursării integrale a accizei la motorina profesională și a unei compensări pentru cei care circulă pe gaz. Mai mult ca oricând, sectorul nu poate face altceva decât să treacă integral prețurile persistent ridicate ale motorinei și benzinei în tarifele de transport”, a declarat Lode Verkinderen, director al TLV.

Atunci când măsura a fost introdusă în martie, federațiile profesionale au subliniat că înghețarea temporară a accizelor nu a modificat costul transportului rutier în Belgia și că singurul său efect se referea la prefinanțarea acestor accize. Un stimulent pentru lichidități, dar nu o soluție structurală.

Articole similare

Ad