Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul a aprobat achiziționarea a 12 trenuri alimentate cu hidrogen

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că Guvernul României a aprobat Nota de fundamentare în legătură cu achiziționarea a 12 trenuri nepoluante alimentate cu hidrogen pentru România în 20 iulie 2022.

Contractul va fi realizat din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), totodată și din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Valoarea proiectului a fost estimată la 862,23 milioane de lei cu TVA inclus (170 milioane de euro). Pe lângă serviciile de alimentare cu hidrogen, investiția include reparația și întreținerea acestora, pe termen lung, începând cu data punerii în circulație a trenurilor.

Proiectul „pilot” este implementat de Autoritatea Feroviară Română (AFR) și vizează 12 trenuri de 160 de locuri, a precizat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu.

De asemenea, secretarul de stat mai precizează că acest proiect va deservi în nordul Municipiului București și județul Ilfov prin servicii cu frecvență ridicată, precum şi în legături cu județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu. Noile trenuri vor ajunge până în judeţele Olt şi Dolj.

„Astfel, se vor asigura: trenuri la 30 de minute între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni; trenuri la 30 de minute între Gara de Nord – Chitila – Săbăreni şi Titu; trenuri la o oră între Bucureşti – Găeşti – Piteşti; trenuri la o oră între Bucureşti şi Târgovişte; 4 trenuri pe zi între Bucureşti – Slatina – Craiova prin Piteşti”,

a comunicat Irinel Ionel Scrioșteanu pe Facebook.

Articole similare

Ad