Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mici detalii din „bucătăria“ celei mai sustenabile firme de transport din Olanda

O companie de transport de familie din Olanda, Kuypers Neer, prezentă pe piață din 1927, a obținut patru stele în programul Lean & Green datorită faptului că a redus cu 55% emisiile de CO2 față de măsurătorile realizate în 2007. Iar conducerea sa a explicat, pentru publicația asociației olandeze de transport și logistică TLN, cum a ajuns la această performanță.

Kuypers Neer are 38 de combinații de camioane, inclusiv multe combinații lungi HLV, iar prin planificarea tot mai eficientă, prin combinarea cât mai multor fluxuri tur-retur și prin cât mai multe încărcări complete a devenit din ce în ce mai sustenabilă. Procesul logistic al clientului se menține flexibil prin faptul că se folosesc suprastructuri de schimb, astfel încât unele remorci sau cutii mobile rămân la descărcare și camionul poate pleca imediat, într-o altă combinație.

În plus, șoferii sunt conștienți de consecințele modului în care conduc asupra consumului de combustibil, inclusiv de cum trebuie să aibă grijă de presiunea din pneuri, de viteza maximă, care nu trebuie să fie mai mare de 85 km/h, și de poziția optimă a spoilerelor pentru a avea un consum redus, iar firma face competiție între angajați, raportându-le care a fost consumul lor într-o anumită perioadă.

Compania folosește motorină FuelSafe și caută surse alternative de energie, considerând că hidrogenul are viitor. Pe termen scurt, HVO 100 pare o alternativă, doar că trebuie să ai clienți care vor să plătească mai mult cu 20% pentru această soluție mai verde de transport.

În ceea ce privește a cincea stea, ea încă nu există, dar Kuypers Neer o va defini împreună cu Lean & Green și va încerca să o obțină. Probabil aceasta va presupune însă emisii zero, deci este o stea foarte îndepărtată.

Articole similare

Ad