Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noi cozi uriașe de camioane în Dover

UETR, care reprezintă peste 200.000 de firme de transport din Europa, este îngrijorată de situația din portul britanic Dover. În contextul noului cadru operațional dintre Regatul Unit și UE au existat probleme repetate și grave pentru transportul rutier internațional – în decembrie 2020 sau în 2022 de Paște, când s-au format cozi de mii de camioane – din cauza formalităților vamale, controalelor de securitate și congestiei din porturi.

UETR se așteaptă ca autoritățile naționale să ia toate măsurile extraordinare necesare pentru a reduce la minimum impactul cozilor asupra transportatorilor și pentru a asigura o coordonare eficientă în frontiere, astfel încât să fie protejați transportatorii și șoferii, evitând perturbările lanțurilor de aprovizionare.

Reamintim că în perioada Paștelui din 2022 mii de transportatori din UE au stat mai multe zile la cozi pe M-20, autostrada care leagă interiorul țării cu porturile de îmbarcare și Eurotunnel, pentru a putea părăsi Regatul Unit. În plus, Marea Britanie a impus sancțiuni de 300 de lire sterline și a făcut controale mai amănunțite în cazul transportatorilor care încearcă să evite cozile luând-o pe drumuri naționale alternative.

Iar zilele acestea reapar cozile pe M-20, așa cum avertizează autoritățile britanice, ca urmare a miilor de britanici care vin pe continent în concediu și mai ales la final de săptămână.

Articole similare

Ad