Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii francezi cred că situația economică se înrăutățește continuu

Federația Națională a Transporturilor Rutiere din Franța (FNTR) a publicat recent tradiționala sa analiză trimestrială referitoare la această industrie, acum pentru al doilea trimestru din 2022, iar concluzia este că situație economică e dificilă, iar moralul managerilor e foarte scăzut. Aceștia sunt pesimiști în ceea ce privește activitatea lor și chiar se așteaptă la o regresie în trimestrul al treilea, continuând tendința apărută la început de an.

Prea bine nu stau firmele franceze de transport nici din punct de vedere al intențiilor de investiții: acest indicator s-a ameliorat ușor după criza din 2020, dar acum scade pentru al doilea trimestru consecutiv și este iar sub media pe termen lung, ceea ce spune multe despre starea de sănătate a companiilor și poate avea un impact direct asupra capacității lor de a realiza tranziția ecologică a flotelor.

Per ansamblu, barometrul FNTR arată o nemulțumire tot mai mare a managerilor de transport față de situația companiilor lor, în ton și cu situația din sectoarele în care activează clienții, a căror activitate, conform institutului de statistică din Franța, INSEE, se deteriorează mult în industria prelucrătoare și comerțul en gros. Iar în industria auto indicatorul este în scădere și a ajuns din nou sub media pe termen lung, revenind la cel mai slab nivel de când se face această analiză, cel din mai 2020.

În ceea ce privește ocuparea forței de muncă în transportul rutier de marfă, indicatorul care măsoară evoluția forței de muncă din ultimele trei luni se deteriorează, ca și cel care măsoară tendința pentru următoarele trei luni. Cu toate acestea, având în vedere criza de personal din domeniu, încă sunt dificultăți de recrutare.

Articole similare

Ad