Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Au fost desemnați cei șase câștigători

IFOY AWARD este considerat cel mai important premiu de intralogistică din lume. În 2022, 12 companii internaționale cu 14 produse și soluții au concurat în cea de a 10-a ediție a competiției. „10 ani de IFOY AWARD înseamnă 10 ani de inovații remarcabile”, subliniază președintele juriului, Anita Würmser. „În 2022, finaliștii au prezentat din nou produse de top care vor modela viitorul intralogisticii pe termen lung.”

Jungheinrich a câștigat premiul IFOY AWARD la categoria „Vehicule speciale” cu stivuitorul ERD 220i. Acesta stabilește noi standarde pentru un transpalet electric sigur, protejat în mod optim și totuși super-compact, a apreciat juriul. Iar jurații au adăugat că performanța de primă clasă a provocat concurența. Datorită integrării bateriilor litiu-ion, este eliminată necesitatea unei cutii de baterii separate, cu un câștig de spațiu de 300 mm, care se datorează în întregime dimensiunilor foarte compacte, protecției optime a operatorului și ergonomiei îmbunătățite.

Suspensia platformei pentru picioare poate fi ajustată cu ușurință la greutatea corporală a operatorului prin intermediul a șase comutatoare. Suspensia reglabilă funcționează în mod vizibil mai confortabil. Poziția de lucru este comodă, iar operatorul se simte mult mai protejat decât în cazul unui transpalet clasic cu platformă rabatabilă. Confortul este, de asemenea, excelent, cu posibilitatea de a se sprijini de peretele lateral pe ambele părți. Mânerele asigură o bună aderență și control în orice poziție.

Câștigătorul la categoria „Vehicule cu ghidare automată (AGV/AMR)” a fost Locus Robotics, cu soluția sa AMR colaborativ, cu ajutorul căreia comercianții cu amănuntul, companiile de logistică contractuală, dar și companiile industriale își pot îmbunătăți considerabil eficiența. Pickingul și încărcarea robotului mobil de 45 kg sunt extrem de ușoare: tipul și cantitatea de produse care urmează să fie pickuite în locație și plasate în micul suport de încărcare de pe robotul Locus sunt afișate foarte clar pe ecranul tactil. Echipa de test nu a găsit niciodată acest lucru atât de ușor, intuitiv și fără nici măcar o secundă de „învățare”. Robotul a obținut puncte și de la experții care au verificat gradul de inovație datorită noutății și relevanței sale ridicate pe piață în contextul creșterii rapide a comerțului online și a cererii de soluții rentabile pentru creșterea productivității.

În total, 3 companii tinere s-au calificat anul acesta pentru etapa finală la categoria „Start -up of the Year”, cu produsele și soluțiile lor inovatoare. Câștigător a fost start-up-ul Noyes Technologies, cu sediul la München, cu primul său sistem nano-logistic robotizat, automatizat și foarte flexibil Noyes Storage pentru logistica urbană. Echipa IFOY de verificare a inovației a acordat soluției cel mai mare număr de puncte posibile în categoriile relevanță pentru piață, beneficii pentru clienți, grad de inovare și funcționalitate/tip de implementare. Faptul că clienții din aproape toate industriile pot beneficia de o utilizare semnificativ îmbunătățită a spațiului cu ajutorul sistemului a impresionat, de asemenea, echipa de testare și juriul. Datorită modularității sale, depozitul Noyes poate fi optimizat pentru orice plan de etaj. Robotul de transport cu un sistem de control dezvoltat de sine stătător poate transporta containere cu o greutate de până la 60 kg, este fabricat din aluminiu și cântărește 20 kg, dar ulterior se va folosi o structură de plastic cu o greutate de maximum 10 kg. Pentru a face să funcționeze unitatea de nano-stocare este nevoie doar de o conexiune de 230 V.

Asociația Robotics + Automation din cadrul VDMA a concurat în categoria „Robot” cu robominds, companie cu sediul la München, care a câștigat cu robobrain.NEUROS bazat pe inteligență artificială – un sistem de operare industrializat pentru robotică inteligentă. Potrivit juriului, relevanța pe piață a unui sistem de operare pentru robotică neutru din punct de vedere al producătorului și fiabil, cu suport pentru procesele bazate pe inteligență artificială, poate fi clasificată ca fiind foarte mare. Transformarea către procese adaptive afectează cam toate procesele din producția unui flux de materiale sau de bunuri. În special în domeniul roboticii, se exploatează potențialul aplicațiilor flexibile, care devin astfel din ce în ce mai diversificate și își croiesc drum în diferite medii și aplicații.

SSI SCHÄFER s-a impus la „Soluții integrate pentru depozite” cu proiectul IKEA Flat Pack Picking. Compania a implementat o soluție automatizată și la cheie pentru paletizarea sigură și optimizată în funcție de volum a articolelor grele și mari. Utilizarea roboților de tip gantry permite manipularea eficientă a unei game foarte eterogene de articole. Echipa de test IFOY a apreciat soluția ca fiind bine proiectată și interesantă și pentru alte industrii. Roboții de tip „gantry” sunt echipați cu dispozitive de prindere multifuncționale care se adaptează automat la dimensiunile articolelor ce urmează să fie preluate și la tipul de ambalaj prin intermediul unor ventuze reglabile cu servomotor. Ambalajele cu mărfuri cu o lungime de până la 2,5 m și o greutate de peste 60 kg sunt preluate în siguranță de pe paletul sursă și transferate pe paletul de comandă. Generatorul de modele de ambalaj al SSI SCHÄFER asigură că articolele solicitate sunt aranjate optim pe paletul de comandă și pot fi preluate pentru comanda clientului.

SYNAOS IMS pentru localizarea completă a vehiculelor de transport este „Special of the Year”. „Localizarea simplă în timp real a tuturor tipurilor de vehicule industriale cu ajutorul acestui sistem foarte convingător ajută clienții pe drumul lor spre digitalizarea completă a intralogisticii”, a apreciat echipa de test IFOY. Soluția a obținut puncte pentru relevanța sa ridicată pe piață. Precizia de 25 cm în interior este obținută cu ajutorul unor markeri (imagini înregistrate) la fiecare 100 m. „Cutiuța neagră” funcționează cu un consum de energie de 7 W și transmite datele camerei sale – 15 imagini pe secundă – prin Wi-Fi, pentru evaluare cu ajutorul algoritmilor de viziune computerizată. În afară de un senzor de accelerație, nu sunt necesare alte surse de intrare.

IFOY Award recompensează cele mai bune produse și soluții intralogistice ale anului. S-a impus ca un indicator al rentabilității și al inovației și este considerat cel mai important premiu internațional pentru inovație în domeniul intralogisticii, datorită expertizei sale tehnice. La baza deciziei se află auditul în 3 etape – care constă din protocolul de testare IFOY, care cuprinde aproximativ 80 de criterii, testul științific IFOY Innovation Check și testul juriului. Factorul decisiv este faptul că cei nominalizați nu sunt comparați între ei, ci cu echipamentele concurente de pe piață.

Toți candidații au trecut prin seria de teste IFOY în martie la centrul expozițional Messe Dortmund. Pentru al treilea an consecutiv, numeroși potențiali cumpărători au fost, de asemenea, prezenți la fața locului la TEST CAMP INTRALOGISTICS. Câștigătorii premiului IFOY AWARD sunt aleși anual de un juriu internațional de jurnaliști de specialitate. Premiul IFOY AWARD este sponsorizat de Asociația de manipulare a materialelor și intralogistică și de Asociația Robotică + Automatizare din cadrul VDMA. Partenerii IFOY sunt Messe Dortmund și Cascade, cel mai important producător mondial de accesorii pentru stivuitoare. IFOY AWARD are și alți parteneri – pentru paleți (CHEP), semiremorci (Fliegl), imobiliar logistic (GARBE), logistic (LTG) și BMW Group – pentru eveniment. Premiul IFOY se află sub patronajul Dr. Robert Habeck, ministrul federal german pentru afaceri economice și acțiune climatică.

Faza de depunere a candidaturilor pentru IFOY AWARD 2023 începe la 1 august 2022.

Articole similare