Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul revine în atenția generală

În data de 7 iulie, revista Tranzit a organizat la București, într-un cadru exclusivist, Constanța Grains & Intermodal Hub. A fost primul eveniment de supply chain dedicat logisticii portuare după o așteptare de 13 ani, atunci când ne-am aflat la Constanța, în inima portului. De data aceasta, contextul a fost unul diferit și a prilejuit o întâlnire „tête-à-tête“ cu actorii implicați în tot lanțul de aprovizionare: importatori, traderi, producători, linii maritime, operatori portuari, fluviali, feroviari și rutieri, specialiști în logistică și freight forwarding, comisionari vamali și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai statului.

Temele de discuție s-au concentrat pe strategii și exemple de bune practici și identificarea de soluții și modalități pentru a îmbunătăți fluxurile de aprovizionare astfel încât portul Constanța să poată capitaliza noile volume, atât de import, cât și de export venite pe fondul războiului din Ucraina. Am analizat provocările și oportunitățile situației actuale din port, ne-am concentrat pe abordarea unor discuții constructive referitoare la viitorul României și al Constanței în fluxurile de marfă pe culoarele de tranzit nou create din Orientul Îndepărtat, am văzut perspectiva fermierilor români alături de cea a operatorilor feroviari în problema cerealelor din Ucraina și am venit cu propuneri concrete pentru a degreva portul și a atrage pe termen lung noi volume de marfă.

Mulțumim audienței, cei peste 120 de reprezentanți ai unor companii reprezentative în industrie, dar și celor care nu au putut ajunge fizic și s-au alăturat discuțiilor în format online. Nu în ultimul rând, dorim să le mulțumim și partenerilor noștri care au avut încredere în acest proiect.

Articole similare