Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bavaria interzice camioanelor să iasă de pe autostradă

Atunci când Austria interzice sau restricționează tranzitul vehiculelor comerciale, acestea din urmă care se îndreaptă spre sud se îngrămădesc de-a lungul autostrăzii A93, iar cozile ajung până la autostrada A8. Pentru a evita aceste ambuteiaje, mulți șoferi părăsesc autostrada și încearcă să se apropie de graniță folosind drumurile regionale, situație care a produs nemulțumirea locuitorilor.

Pentru a atenua aceste proteste, guvernul bavarez a autorizat municipalitățile în cauză să impună interdicții de tranzit pentru vehiculele de peste 7,5 tone, cu excepția celor care trebuie să încarce sau să descarce în zonă sau care sunt autorizate în vreun fel să facă acest lucru. Desigur, camioanele care se îndreaptă spre Austria nu au voie să circule.

Aceste interdicții nu sunt permanente, ci intră în vigoare în timpul blocajelor sau restricțiilor austriece și afectează districtele Miesbach, Rosenheim, Traunstein și Berchtesgadener Land de-a lungul autostrăzilor A93 și A8. Conducerea poliției din sudul Bavariei Superioare a declarat că va controla fluxul de vehicule grele care părăsesc autostrăzile și va sancționa încălcările.

Bavaria încearcă de ceva timp să ajungă la un acord cu Austria în ceea ce privește interdicțiile și limitările privind tranzitul vehiculelor grele de marfă, dar până acum fără succes, iar ministrul bavarez al transporturilor, Bernreiter, a cerut Comisiei Europene să deschidă o procedură de infringement împotriva Austriei.

Articole similare

Ad