Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din 2026, drumurile olandeze vor fi cu plată electronică

În 2026, Țările de Jos vor aplica un nou sistem de taxare telematică pentru camioanele cu o greutate brută a vehiculului mai mare de 3,5 tone, a cărui valoare se va baza pe kilometrii parcurși și pe nivelul de poluare al vehiculului. Acesta se va aplica nu numai pe autostrăzi, ci și pe drumurile regionale.

Guvernul olandez nu a stabilit încă valoarea taxei de trecere, dar se așteaptă ca aceasta să fie în medie de 15 cenți pe km. Plata se va face cu ajutorul unui dispozitiv de bord care va folosi sistemul de urmărire GPS pentru a detecta kilometrajul și va trimite datele către un server care va factura taxa de trecere. De asemenea, sistemul poate funcționa și cu dispozitivele de la bord deja în funcțiune în alte țări europene.

Obiectivul guvernului olandez este de a colecta 800 de milioane de euro pe an din taxele de trecere, din care 300 de milioane de euro vor intra în conturile generale ale statului, alte 300 de milioane de euro pentru durabilitate și inovare în domeniul transporturilor și 200 de milioane de euro pentru gestionarea sistemului (o cifră care ar putea scădea în timp).

Articole similare

Ad