Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ucraina încă se bazează pe cooperarea cu Polonia și România pentru exportul de cereale

Din cauza blocadei porturilor de la Marea Neagră, autoritățile ucrainene încearcă să mărească capacitatea de export de mărfuri a țării peste granița cu Polonia și România. Datorită îmbunătățirilor de la frontieră, capacitatea de export a Ucrainei a crescut cu 20% pe lună în aceste direcții, a anunțat Oleksandr Kubrakov, ministrul ucrainean al infrastructurii.

În prezent, 20 de milioane de tone de cereale așteaptă să fie exportate din Ucraina, iar blocada exporturilor amenință cu o criză a foamei în multe țări. Toate canalele disponibile pentru exportul de culturi agricole sunt activate, cu sprijinul Comisiei Europene, care a creat așa-numitele „coridoare de solidaritate”.

Coridoare de solidaritate: RCG crește livrările de cereale din Ucraina

Din nefericire, la frontiera polono-ucraineană se formează cozi lungi de camioane, din cauza faptului că serviciile de frontieră din ambele țări nu erau pregătite pentru o creștere atât de mare a numărului de autoturisme care trebuie vămuite. Cu toate acestea, datorită cooperării internaționale, controalele sunt simplificate, ceea ce a crescut numărul de încărcături care pot fi trimise din Ucraina către vest. „Putem menține acest ritm. Dar depinde de modul în care colegii noștri polonezi și români mențin acest ritm”, a declarat Kubrakov pentru Interfax Ucraina.

În ultimele săptămâni, Polonia și Ucraina au introdus o serie de modificări în ceea ce privește trecerea mărfurilor și a persoanelor la frontieră. Punctul de trecere Korczova – Krakowiec a fost eliberat pentru camioanele care transportă cereale. Numărul de ghișee de control pentru camioane a fost mărit de la 4 la 10 și au fost create puncte suplimentare pentru eliberarea pașapoartelor. Potrivit ministrului ucrainean, cooperarea cu România este ceva mai proastă, dar și aici se înregistrează progrese. Ucraina a reușit să exporte 1,4 milioane de tone de cereale în iunie, față de 1,2 milioane de tone în mai. Înainte de izbucnirea războiului, în aceeași perioadă a anului, exporturile ucrainene erau de 4-5 milioane de tone pe lună. Prin urmare, se poate observa că sunt necesare eforturi suplimentare pentru a construi noi rute de transport. Printre altele, Ucraina a crescut cu 70% numărul de trenuri de marfă care transportă 20 de tipuri de mărfuri în luna iulie.

Articole similare

Ad