Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN Truck & Bus încheie prima jumătate a anului cu un rezultat operațional ajustat de 34 de milioane de euro

MAN Truck & Bus a realizat vânzări de aproximativ 5 miliarde de euro în prima jumătate a 2022. Așa cum era de așteptat, rezultatul este cu mult sub nivelul anului precedent. Având în vedere oprirea de 6 săptămâni a producției la fabricile de camioane din cauza blocajelor de aprovizionare generate de războiul din Ucraina, MAN a raportat o ușoară pierdere din exploatare în al doilea trimestru. Astfel, după un prim trimestru solid, rezultatul operațional ajustat pentru prima jumătate a anului a fost de 34 de milioane de euro. Pe lângă scăderea vânzărilor legată de volum, profitul operațional a fost afectat în principal de evoluția prețurilor materialelor și energiei.

„Incertitudinile geopolitice și tulburările din lanțurile globale de aprovizionare continuă să pună presiune asupra industriei vehiculelor comerciale și, în consecință, și asupra MAN Truck & Bus. Ratele ridicate ale inflației și costurile în creștere ale materialelor și energiei creează o tensiune suplimentară.

Având în vedere volatilitatea economică și situația politică, trebuie să dăm dovadă de cea mai strictă disciplină a costurilor, pentru a putea continua să reacționăm flexibil. Registrele de comenzi sunt pline, producția s-a stabilizat, iar activitatea de servicii continuă să crească puternic. În ciuda opririi producției de câteva săptămâni și a vânzărilor reduse semnificativ în activitatea de bază cu camioane, am reușit să atingem pragul de rentabilitate pentru rezultatul operațional ajustat în prima jumătate a anului. Vorbim despre un rezultat solid și o performanță puternică a întregii forțe de muncă. Programul de acțiune, în care toate cheltuielile ce nu erau imediat necesare au fost oprite și investițiile au fost prioritizate, a contat foarte mult în atingerea acestui rezultat”, a declarat Inka Koljonen, membru al Comitetului executiv responsabil pentru finanțe, IT și afaceri juridice la MAN Truck & Bus SE.

Vânzările de vehicule noi, cu un total de aproape 35.000 de camioane, utilitare uşoare și autobuze au scăzut cu 26% față de prima jumătate a anului trecut, fiind influenţate în principal de scăderea cu 30% (la aproape 24.000 de unități) pe segmentul camioanelor. De asemenea, utilitarele au scăzut cu 18%, până la aproximativ 9.300 de unități. În plus, MAN a vândut aproximativ 1.700 de autobuze, ceea ce înseamnă o scădere de șase procente față de 2021. Vânzările de piese de schimb și servicii de atelier s-au ridicat la aproximativ 1,3 miliarde de euro în prima jumătate a 2022, ceea ce corespunde unei creșteri de 13% față de anul precedent.

Articole similare

Ad