Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hub în Slovacia: Metrans leagă Istanbul de Europa Centrală

Datorită cererii tot mai mari de transport intermodal pe coridorul central, transportatorul ceh de marfă Metrans a decis să lanseze un tren de containere direct între Turcia și Slovacia. Noul serviciu intermodal va deveni o legătură importantă pentru livrarea de mărfuri din Istanbul către Europa Centrală prin terminalul Metrans Hub Dunajská Streda.

Metrans a programat lansarea noului tren de containere pentru data de 3 septembrie 2022. Acesta va conecta direct două terminale intermodale europene cheie, Halkali, în partea europeană a Istanbulului, și Dunajská Streda, în sud-vestul Slovaciei. „Prin această conexiune, transportul de containere nu se realizează doar între Turcia și Slovacia, ci va exista acces la toate destinațiile din rețeaua de distribuție Metrans din țări precum Germania, Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria și altele”, a precizat compania cehă.

Trenurile de marfă între Istanbul și Dunajská Streda vor circula de 2 ori pe săptămână. Plecările în ambele direcții sunt programate miercurea și sâmbăta, iar sosirile marțea și vinerea. Pe drumul dintre terminale, trenurile vor trece prin Bulgaria, România și Ungaria. Conexiunea intermodală Istanbul – Dunajská Streda este rezultatul cooperării cu partenerul turc Omsan Logistics, un cunoscut operator de transport de marfă între Turcia și Europa. În urmă cu 3 săptămâni, pe 4 iulie, Metrans și Omsan Logistics au încheiat un acord de parteneriat. Principalul său obiectiv este de a dezvolta și lansa noi conexiuni feroviare de transport de marfă din Turcia către terminalele intermodale europene. Facilitatea slovacă, care joacă un rol important în rețeaua Metrans, își va consolida rolul de centru de tranzit în Europa Centrală.

Articole similare

Ad