Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din 3 septembrie șoferii spanioli nu mai au voie să descarce marfa din camion

După Portugalia, Spania a instituit și ea o interdicție privind încărcarea și descărcarea vehiculelor comerciale de către șoferii acestora, care va intra în vigoare pe 3 septembrie 2022 (evident, pentru toți șoferii, inclusiv cei străini). Aceasta este una dintre măsurile incluse în pachetul legislativ pentru transportul rutier numit Ley de Ordenación de los Transportes Terrestres (Lott), care a intrat în vigoare în martie anul trecut.

Regulamentul prevede unele excepții pentru tipurile de mărfuri specializate, în cazul cărora contribuția șoferului este esențială, cum ar fi transportatorii de mașini, autocisternele, serviciile de mutare și de distribuire a coletelor. Cu toate acestea, în aceste cazuri, compania de transport trebuie să garanteze o remunerație specifică pentru șofer, care trebuie să fie indicată în factura către client.

Întârzierea măsurii de interdicție a solicitării platformelor ca șoferii să descarce/încarce singuri mărfurile din camion în comparație cu celelalte regulamente Lott a avut ca scop oferirea platformelor logistice a unui interval de timp pentru a angaja personal care să se ocupe de încărcări/descărcări.

Sancțiunile pentru nerespectarea măsurii variază între 4.000 și 6.000 de euro.

Articole similare

Ad