Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Assotir solicită o actualizare a costurilor de exploatare a transportului rutier de marfă

Începând cu ianuarie 2022, prețul motorinei a crescut vertiginos, în timp ce inflația în creștere și lipsa anumitor componente au dus, de asemenea, la creșterea prețurilor camioanelor, a pieselor de schimb și a consumabilelor acestora. Cu toate acestea, Ministerul Transporturilor nu a actualizat valorile de referință pentru costurile de exploatare a transportului rutier chiar din acea lună.

Astfel, pe 27 iulie, asociația Assotir a trimis o scrisoare ministrului Enrico Giovannini pentru a actualiza și republica aceste valori, subliniind că Legea 51 din 20 mai 2020 prevede publicarea trimestrială.

Întârzierea cu care se confruntă nu poate fi subestimată. Este greu de crezut că se datorează unei simple uitări sau unui volum de muncă excesiv al ministerului. După cum se știe, în lunile care au trecut din ianuarie, prețul combustibilului a crescut la niveluri anormale. Dar nu este doar o chestiune de combustibil. Totul a crescut: costul vehiculelor, al anvelopelor, al AdBlue etc. Dacă valoarea minimă de referință în ianuarie era de 1,6 euro/km pentru un vehicul de top, trebuie să ne așteptăm ca aceeași valoare să fie astăzi mult mai mare de 1,6 euro/km.

Secretarul general Claudio Donati adaugă că „întârzierea ministerului în publicarea cifrei actualizate este gravă și nejustificată. Acest lucru contribuie la negarea realității și face un deserviciu transparenței. Nu ni se pare că aceasta este calea corectă pentru o relație echitabilă între stat și antreprenori”.

Articole similare

Ad