Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rusia și-ar putea reduce planurile de export de cereale

Cel mai mare exportator de grâu a avut un progres mai lent al recoltării în Rusia, comparativ cu așteptările ministerului rus al Agriculturii.

Potrivit declarațiilor, Rusia își va reduce exporturile de cereale pentru sezonul 2022/2023, dacă recolta de cereale nu va reuși să atingă obiectivul stabilit de 130 de milioane de tone. De asemenea, TASR a informat acest lucru pe baza unui raport în Reuters.

Din cauza condițiilor meteorologice, o primăvara mai rece, s-a întârziat începerea recoltei, iar pe de altă parte, din cauza sancțiunilor, a lipsei de piese de schimb pentru utilajele din străinătate.

„Toate acestea reprezintă un risc pentru realizarea recoltei de cereale planificate de 130 de milioane de tone”,

a declarat ministrul rus al agriculturii, Dmitri Patrușev.

Ținta producției de cereale din acest an, de 130 de milioane de tone, a fost anunțată de președintele rus, Vladimir Putin în luna mai. După declarațiile făcute la vremea respectivă, 87 de milioane de tone din acest volum ar fi reprezentat recolta de grâu.

„Desigur, piața noastră va fi complet aprovizionată, nu va fi nicio problemă în acest sens. Cu toate acestea, dacă nu vom atinge volumul de recoltă planificat, va trebui să ne ajustăm planul de export”, a declarat Patrushev, adăugând că acest lucru ar putea avea consecințe negative pentru piața globală a cerealelor. Deocamdată, Rusia intenționează să exporte 50 de milioane de tone de cereale în sezonul 2022/2023.

Articole similare

Ad