Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Patronatele italiene solicită mai multe scutiri de taxe pentru indemnizația șoferilor

Printre soluțiile de contracarare a deficitului de șoferi de vehicule comerciale este adesea menționată creșterea salariilor acestora, care au stagnat practic de zeci de ani și care astăzi nu compensează angajamentul necesar în toate aspectele legate de conducerea vehiculelor comerciale.

O modalitate de a face acest lucru, potrivit președintelui uneia dintre asociațiile patronale din Italia, Fai Conftrasporto, Paolo Uggè, este de a extinde limita de scutire a indemnizației de călătorie pentru personalul mobil.

Într-o scrisoare adresată premierului Mario Draghi, Uggè explică faptul că „o astfel de măsură, care se află în centrul unei reforme pe care sectorul nostru o așteaptă de ceva timp, ar permite întreprinderilor să le plătească angajaților un salariu mai mare, oferind astfel lucrătorilor un stimulent economic important, util pentru a remedia lipsa acum cronică de personal, în special de șoferi de vehicule grele, de care suferă transportul italian”. El adaugă că această măsură are și acordul sindicatelor.

Articole similare

Ad