Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ACEA si FuelsEurope isi arata ingrijorarea fata de cresterea nivelului de biocombustibil in Franta

Asociatia Producatorilor Europeni de Autovehicule si asociatia firmelor europene din industria petroliera sunt nemultumite de Ordinul Ministerial Francez DEVR1431074A, publicat pe 3 ianuarie 2015, care decide cresterea la maximum 8% a nivelului de biodiesel din motorina comercializata in Franta.
Cele doua asociatii acuza faptul ca autoritatile din Hexagon determina astfel o fragmentare a pietei comune a carburantilor si le solicita mentinerea calitatii motorinei vandute in intreaga UE asa cum este ea stabilita de Directiva Europeana pentru Calitatea Carburantului (2009/30/EC) si de Speficatiile Tehnice Europene pentru Motorina EN590:2013 – este vorba de cel mult 7% biodiesel in motorina.
 

O deviere pe care o aduce unul din statele membre nu este nici in interesul consumatorilor europeni, nici al economiei europene, arata reprezentantii celor doua asociatii, si va determina o complexitate mai mare, dar inutila, a sistemelor logistice si de supply chain, precum si costuri suplimentare in aceste domenii. In plus, noua reglementare aduce riscuri pentru clientii carora garantia pentru autovehicule li s-a acordat in conditiile unui volum de biodiesel de cel mult 7%.

Articole similare

Ad