Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Clarificări ale Agenției Vamale privind creditul pentru motorină în Italia

În timp ce transportatorii așteaptă activarea platformei telematice pentru depunerea cererilor de solicitare a creditului fiscal de 28% pentru achiziția de motorină în primul trimestru din 2022, încercând astfel să îl obțină prin click-day, Agenția Vamală a publicat pe site-ul său câteva clarificări cu privire la procedura complexă de depunere a cererii.

Cel mai important element este un text de 14 pagini cu răspunsuri la 75 de întrebări frecvente, care se referă în principal la completarea formularelor care trebuie trimise odată cu cererea. Printre altele, agenția precizează că cererea se referă doar la motorină, în timp ce creditul fiscal pentru AdBlue va fi acordat „într-o etapă ulterioară”. Deja numărul de clarificări solicitate arată caracterul complicat al procedurii.

Printre clarificări se numără și cea privind ordinea cronologică de depunere a cererii în cazul în care aceasta trebuie să fie prezentată din nou din cauza unei erori: „Cererile vor fi luate în considerare în funcție de ordinea cronologică de depunere. Orice retrimitere a cererii anulează cererea anterioară și, prin urmare, va fi plasată din nou în ordinea de sosire. Dreptul la prestație este legat de disponibilitatea fondurilor alocate”, scrie agenția.

Agenția precizează, de asemenea, că creditul fiscal este valabil doar pentru achizițiile de motorină în Italia, nu și pentru cele din străinătate, dar sunt valabile facturile emise în străinătate de firmele care au folosit carduri de carburant pentru alimentarea în Italia. În cazul camioanelor din afara Italiei, companiile vor trebui să raporteze doar cantitățile consumate de vehiculele Euro V și Euro VI, separându-le pe cele de categorie inferioară dacă le-au alimentat din același rezervor/stație de incintă. Motorina utilizată de remorci și semiremorci poate fi, de asemenea, raportată, dar numai cea destinată unităților de refrigerare. În ceea ce privește perioada de consum, agenția subliniază că trebuie luate în considerare doar facturile emise în primul trimestru al anului 2022, chiar dacă realimentarea a avut loc în primul trimestru, dar a fost facturată ulterior.

Articole similare

Ad