Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Japonezii potențiali investitori în Portugalia pentru producția de hidrogen și gaze naturale

Un operator japonez specializat în terminale de gaze naturale și hidrogenului lichefiat ar putea ajuta Portugalia să dezvolte un hub de pionierat pentru tranzitul de gaze regenerabile în Europa. Corporația internațională japoneză grupul Kawasaki Heavy Industries ia în considerare realizarea acestui proiect.

Japonia are în vedere complexul Sines, iar Kawasaki Heavy Industries admite posibilitatea de a dezvolta un terminal portuar pentru hidrogenul lichid lichefiat (LH2), care include și gazul natural lichefiat (GNL). Informația a fost furnizată pentru CNN Portugal de Filipe Costa de către președintele executiv al consiliului de administrație al AICEP Global Parks. În cursul săptămânii trecute, Filipe Costa s-a aflat în Japonia pentru a consolida colaborarea în vederea parteneriatului dintre cele două țări și pentru a căuta investiții în tranziția energetică și digitală din Portugalia.

„Japonia poate ajuta Portugalia să devină un pionier în tranzitul hidrogenului lichefiat în Europa și să fie prima țară care va avea un hub european pentru gazele regenerabile. Pe de altă parte, Portugalia atrage atenția pentru exemplul viabil de producție din punct de vedere comercial al hidrogenului verde, pe care Japonia dorește să îl cunoască”,

a declarat Filipe Costa, CEO la AICEP Global Parks Portugalia.

De asemenea, Filipe Costa a reprezentat zona logistică și industrială Sines la conferința internațională „Japan Energy Summit”, care a avut loc la Tokyo. În cadrul unui panel cu tema „Modelul european: hidrogenul ca element cheie al tranziției energetice” s-a dezvoltat subiectul infrastructurii portugheze.

Potrivit lui Filipe Costa, scopul acestei acțiuni a fost de a atrage mai mulți investitori în logistica energetică și în industria verde.

Articole similare

Ad