Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lucian Mărgineanu a preluat poziția de director al fabricii Continental Automotive din Timișoara

Compania tehnologică, Continental anunţă numirea lui Lucian Mărgineanu în funcţia de director al centrului de producţie Continental Automotive din Timişoara.

Astfel, Lucian Mărgineanu preia funcția lui Ralf Luchs, care a ocupat în ultimii cinci ani funcția de director şi îşi va continua activitatea tot în cadrul companiei.

Lucian Mărgineanu face parte din echipa fabricii automotive din Timişoara, încă de la înfiinţarea acesteia în 2006 şi a lucrat la Continental din 2001. Înainte să revină în capitala Banatului, Lucian Mărgineanu a avut funcţia de director al fabricii din Novi Sad dinSerbia şi a ocupat în ultimii opt ani diferite poziţii de conducere în mai multe centre Continental, precum China şi Cehia.

În Timişoara sunt fabricate anual peste 17 milioane de produse. De asemenea, cele mai importante sunt unități electronice de control al sistemului de siguranță airbag, sisteme electronice de frânare și parcare, pedale de accelerație cu circuit de reacție, unități de control pentru detecția mâinilor pe volan, atenuarea și stabilizarea verticală a suspensiei pneumatice, unități de control al servodirecție, unități de control pentru reglarea suspensiei și stabilizarea dinamică a sarcinii, unități de afișaj central de tip standard, sisteme de afișare pe parbriz și instrumente de bord.

În decursul celor 15 ani de activitate, fabrica a livrat peste 147 de milioane de componente. Centrul de producţie s-a dezvoltat în direcţia Industriei 4.0 şi a adăugat echipamente şi tehnologii, precum sistemul inovator de stocare, instalaţia de trigenerare şi altele.

În 2021, Continental a realizat afaceri de 33,8 miliarde de euro, iar în prezent are peste 190.000 de angajaţi în 58 de ţări şi pieţe.

De-a lungul timpului, Continental a investit 2 miliarde de euro în activităţiile din România. În prezent, deţine şase unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Totodată, compania deţine un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti.

La sfârşitul anului trecut, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime au funcții de ingineri şi informaticieni.

„Centrul de producție Contiental Automotive din Timișoara s-a dezvoltat constant și organic încă din prima zi de activitate, din anul 2006. Mediul nostru de lucru este unul modern și implică echipamente, tehnologii și soluții avansate. Colegii mei își aduc contribuția zilnic la dezvoltarea industriei automotive, fabricând o gamă largă de produse atât pentru siguranța pasagerilor, cât și pentru a le oferi acestora noi experiențe la volan sau în interiorul mașinii. Produsele noastre sunt furnizate pentru clienți din toată lumea, din rândul constructorilor de automobile. În acest sens, continuăm să ne mărim echipa, să ne extindem portofoliul, să acționăm în direcția digitalizării și să rămânem conectați la viitorul mobilității care ne aparține”,

a declarat Lucian Mărgineanu, directorul centrului de producție Continental Automotive din Timișoara.

Articole similare

Ad