Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fostul șef al Opel, Michael Lohscheller, numit în conducerea producătorului american de camioane Nikola

Fostul șef al diviziei de motoare Opel va prelua funcția de director general de la predecesorul său Mark Russell la începutul anului 2023, după cum a anunțat compania pe 10 august la sediul său din Phoenix, Arizona.

Michael Lohscheller, în vârstă de 53 de ani, s-a alăturat în februarie companiei americane, care vrea să lanseze pe scară largă camioane cu propulsie electrică, ca un concurent al Tesla. Cea mai importantă sarcină a lui Lohscheller rămâne creșterea producției de serie.

Potrivit propriului anunț, Nikola a livrat 48 de camioane cu baterii în al doilea trimestru al anului, deși au existat probleme de livrare cu furnizorul de baterii Romeo Power. Aceasta a fost preluată de producătorul de camioane în urmă cu câteva zile.

Până în prezent, Nikola a înregistrat doar pierderi, dar spune că dispune de fonduri suficiente. Înființată în 2015, compania se concentrează în întregime pe vehiculele comerciale electrice alimentate cu baterii și, în viitor, cu pile de combustie. Pe lângă fabrica din Arizona, Nikola urmează să producă camioane și la Ulm, în parteneriat cu Iveco.

Compania listată la bursă a intrat în vizorul Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse din cauza declarațiilor înșelătoare și a trebuit să accepte reduceri semnificative ale prețului acțiunilor după acuzațiile de fraudă împotriva fondatorului Trevor Milton.

Lohscheller are experiență globală în domeniul auto și a fost, printre altele, director financiar al VW în SUA. Din 2017, el este CEO al constructorului auto Opel în cadrul noii companii-mamă PSA. Aceasta, la rândul său, a fuzionat cu Fiat Chrysler în noul grup Stellantis la începutul anului 2021. În 2021 Lohscheller a fost implicat, timp de numai 4 luni, în managementul primului producător auto din Vietnam, Vinfast.

Articole similare

Ad