Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Economia germană dă semne de încetinire: Indicele kilometrajului de taxare a vehiculelor grele a scăzut în iulie

Călătoriile transfrontaliere au scăzut, de asemenea, față de luna precedentă la toate frontierele, cu cea mai mare scădere la frontiera cu Polonia.

Numărul de kilometri parcurși de camioane cu cel puțin patru axe pe autostrăzile germane care sunt supuse plății taxei de drum a scăzut cu 1,4% în iulie 2022 față de iunie 2022, ajustat pentru efectele calendaristice și sezoniere. În comparație cu aceeași lună a anului trecut, iulie 2021, indicele kilometrajului de taxare pentru vehiculele grele de marfă, ajustat în funcție de calendar, a fost cu 1,6% mai mic, potrivit Biroului Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) și Biroului Federal de Statistică (Destatis).

Cea mai mare scădere a volumelor transportate – în Saxonia

Cele două birouri evaluează, de asemenea, cifrele pentru fiecare stat federal în parte. Cea mai mare scădere a numărului de kilometri parcurși cu taxă pentru vehiculele grele de mare tonaj față de luna precedentă, de 2,6% (ajustată pentru efectele calendaristice și sezoniere), a fost înregistrată în Saxonia în luna iulie a acestui an.

Kilometrajul camioanelor pe autostrăzile germane oferă indicații timpurii asupra dezvoltării economice actuale a industriei, după cum explică Oficiul Federal de Statistică. Indicele poate fi utilizat și ca un indicator timpuriu de estimare a dezvoltării economice în unele state federale. Potrivit raportului, există o corelație clară între kilometrajul regional al vehiculelor grele de mare tonaj și cifra de afaceri regională în sectorul manufacturier, în special în statele industrializate.

Dezvoltarea traficului transfrontalier

Indicii de taxare a camioanelor pentru călătoriile transfrontaliere sunt disponibili începând cu luna de raportare aprilie a anului în curs. Acestea măsoară numărul de intrări și ieșiri de la frontiera germană.

Conform acestor indici, traficul transfrontalier la toate frontierele a scăzut în iulie față de luna precedentă. Cea mai mare scădere, de 4,2%, ajustată în funcție de efectele calendaristice și sezoniere, comparativ cu luna iunie, a fost înregistrată la granița cu Polonia.

Articole similare

Ad