Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Truck Tuning Art 2022: Alba Iulia iubește camioanele frumoase

Între 5 și 7 august, Cetatea Alba Iulia a fost cucerită de 80 de camioane pictate, tunate și înfrumusețate de oameni care iubesc mașinile, caii putere, care iubesc meseria de șofer profesionist.

Juriul, format din reprezentanții sponsorilor evenimentului, a acordat anul acesta 8 premii – Best Power

Best Horn, Best Sound, Best Holland Style, Best Exhaust, Best Paint, Best Interior și Best Exterior. Premiul cel mare – Cel mai tare din Cetate – a fost acordat în urma numărării voturilor publicului.

Cea de-a doua ediție a festivalului Truck Tuning Art, care prilejuiește și un concurs de frumusețe pentru camioane, a adunat laolaltă aproape dublul camioanelor participante în 2019, la prima ediție, organizatorii apreciind și calitatea exponatelor din competiția din acest an.

Deși vorbim de firme micuțe ca număr de camioane în flotă, toți proprietarii acestor camioane tratează cu respect meseria de șofer de camion și investesc zeci sau chiar sute de mii de euro în picturi tematice, bull-bar-uri, șorțuri ornamentale, evacuări, tunning la motoare, interioare personalizate.

“Cu toate că am încercat ca după evenimentul din 2019 să ne organizăm mult mai bine, vremurile pe care le trăim, pandemia prin care am trecut în ultimii doi ani, ne-au făcut să începem efectiv pregătirile pentru ediția din acest an cu două luni mai târziu decât ne doream. Astfel că ne-am organizat și acum tot pe ultima sută de metri. Am reușit să strângem în Cetatea Alba Iulia peste 80 de camioane de data aceasta. A fost un efort organizatoric deosebit, dar am avut sprijinul sponsorilor tradiționali și astfel am reușit să organizăm o competiție frumoasă, la un nivel cel puțin decent, pentru că loc de mai bine este întotdeauna. Și sperăm ca acest eveniment să crească de la an la an. Faptul că am avut sprijinul celor de la Primăria Alba Iulia a fost determinant. Primăria a fost practic co-organizator, ceea ce a dat cumva o greutate foarte mare acestui eveniment”, a declarat Florin Tomuța, organizatorul evenimentului Truck Tuning Art.

Florin Tomuța este proprietarul firmei Tomiflex, din Alba Iulia, care lucrează în domeniul construcțiilor și deține mai multe camioane Scania frumos împodobite cu bull-bar-uri și lumini. Deși compania a adus la eveniment mai multe camioane speciale, niciunul nu a intrat în competiție. “Spre dezamăgirea colectivului cu care lucrez, a băieților care lucrează cu mine în firmă, am considerat că este un pic deplasat să îmi înscriu camioanele, să mă jurizez până și pe mine, așa că prefer să las cumva loc liber celor care au avut bunăvoința să se deplaseze din toată țara. Avem camioane care vin tocmai de la Constanța, altele care au încheiat ultima cursă în Spania și, în loc să vina super încărcați, au venit pe gol, au făcut eforturi deosebite doar să fie prezenți. Am format o comunitate care reunește oameni care lucrează în transporturi, care iubesc camioanele și care altfel, fără acest eveniment sau fără TTA nu aveau șansa să se cunoască, iar acum se ajută, își oferă informații, colaborează. La orice oră din zi și din noapte această comunitate practic devine mult mai strânsă și mult mai legată”, a mai spus Florin Tomuța.

Printre marii absenți ai acestei ediții TTA se numără Florian Petre, câștigătorul ediției din 2019, cu camionul “Predator” – al cărui interviu de prezentare a strâns aproape 3 milioane de vizualizări pe pagina de FaceBook a revistei Tranzit – cât și Ioan Nagl, de la Ost Transport, care a câștigat mai multe ediții ale concursului Cel mai frumos camion Scania organizate de Scania România și mai apoi de UNTRR.

“Îi transmitem un mesaj lui Florian Petre din partea tuturor celor care sunt aici și sunt ferm convins că el este lângă noi aici. Și-a dorit foarte mult să fie prezent, dar pur și simplu nu a putut.”

Articole similare

Ad