Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O instanta din Luxemburg considera ca nu poate fi impus un salariu minim luratorilor din alta tara europeana

Potrivit unei stiri publicate de revista italiana Uomini e Transporti, in septembrie anul trecut, Curtea de Justitie din Luxemburg a spus ca „a cere plata unui salariu minim care nu are nicio legatura cu costul de trai din alt stat membru este incompatibil cu libertatea de a furniza servicii”.
Precizarea a venit in contextul judecarii unui proces intentat de o companie germana unui subcontractor polonez.
Judecatorii luxemburghezi au spus ca impunerea unui salariu minim trebuie sa urmareasca exclusiv protejarea muncitorilor dintr-o tara, dar daca este impusa lucratorilor dintr-o alta tara cu costuri de trai mai mici conditia de a proteja acei lucratori nu mai are obiect.
 

In plus, o astfel de obligatie ar limita libertatea firmelor din tara respectiva de a oferi servicii in cadrul Comunitatii Europene, ceea ce este un principiu comunitar.
Pana la o clarificare oficiala in acest sens, decizia instantei luxemburgheze da sperante suplimentare firmelor de transport din estul Europei, care cred ca legea germana a impunerii unui salariu minim tuturor lucratorilor de pe teritoriul Germaniei nu poate fi aplicata si transportului international.

Articole similare

Ad