Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Abu Dhabi Ports Group ar putea transforma Aeroportul Internaţional Timişoara într-un hub comercial european

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara „Traian Vuia” (AIT) și Abu Dhabi Ports Group, cu sediul în Emiratele Arabe Unite, iau în calcul demararea unei colaborări pentru dezvoltarea infrastructurii a unui Centru Logistic Intermodal Cargo.

Miercuri, 10 august, Ministrul român al transporturilor, Sorin Grindeanu și oficiali ai Abu Dhabi Ports Group au participat la discuţii în cadrul unei întâlniri la Timişoara. Printre subiectele de interes au fost și posibilitatea unui parteneriat, unul prin care aeroportul să se transforme într-un important hub comercial european. Aeroportul din Timișoara este conectat la rețelele naționale și internaționale de transport feroviar și rutier, datorită amplasării la granița de vest a României. Această colaborare ar permite accesul la un transport rapid al mărfurilor de la aeroport către restul UE.

Reamintim că în urmă cu două luni, imediat după negocierea cu Portul Constanța, ministrul Grindeanu și reprezentanții grupului Abu Dhabi au stabilit posibilitatea unui parteneriat pentru dezvoltarea unui Centru Logistic Intermodal Cargo la Timișoara.

Costurile de construcție al noului centru sunt estimate la o valoare de până în 300 milioane de euro. Totodată, va ocupa o suprafață de 65 de hectare de teren, oferind facilități de depozitare și transport pentru mărfuri intercontinentale.

Articole similare

Ad