Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Șoferii și tranziția energetică, principalele subiecte de discuție între transportatorii francezi și minister

Așa cum informează publicația franceză Les Routiers, Clément Beaune, ministrul delegat responsabil cu transporturile, și organizațiile profesionale din domeniu din Franța au avut mai multe întâlniri în ultima lună – și mai urmează două la început de septembrie – pentru a discuta despre două dintre cele mai mari provocări din industria transporturilor: criza de personal și tranziția energetică.

Una dintre măsurile luate deja pentru a spori atractivitatea acestui domeniu este misiunea Dole, care s-a încheiat cu semnarea, în martie, a unui acord cu Ministerul Muncii (o cartă pentru dezvoltarea ocupării forței de muncă și a competențelor în favoarea sectorului transportului rutier).

Pe de altă parte, s-a constituit un grup operativ pentru planificarea realistă și credibilă a tranziției energetice a sectorului, transportatorii având nevoie de un plan cât mai clar privind decarbonizarea. Organizațiile profesionale subliniază că dau dovadă de pro-activitate și insistă asupra necesității de a sprijini biogazul și de a face ca prețul acestuia să nu mai depindă de cel al gazelor naturale.

Articole similare

Ad